Şeful de şantier, ironic după ce o schelă s-a prăbuşit în Bucureşti: „Opream vântul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Vijelia de vineri din Capitală putea avea urmări grave. În centrul Bucureştiului, două schele metalice s-au desprins de pe clădiri şi puteau pune în pericol vieţile pietonilor. Schelele au fost montate de angajaţii unei companii care se află în subordinea primăriei Capitalei. Aceştia nu-şi asumă nicio vină. Întrebat despre măsurile de siguranţă, şeful şantierului, Linu Drăghici, a răspuns ironic:„Opream vântul”.

Două schele s-au desprins de pe clădiri, pe strada Ştirbei Vodă şi pe bulevardul Regina Elisabeta din Capitală. Una dintre ele, care cântărea câteva tone, s-a prăbuşite pe şosea, iar cealaltă a fost oprită din cădere de crengile copacilor din zonă. 

Schelele aparţin Primăriei Capitalei, susţine consilierul general PNL Ciprian Ciucu.

„Incredibil! Ambele schele care au căzut sunt ale firmei de consolidări a PMB! Directorul acestei firme trebuie să-şi dea demisia rapid! În 30 de ani nu am auzit de ceva similar în Bucureşti! Rămâne cum am stabilit, firmele de stat sunt populate de incompetenţi şi căpuşate. Modelul Firea s-a născut falimentar!”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

După incident, angajaţii au reacţionat ironic şi nu-şi asumă nicio vină. Şeful şantierului, responsabil de lucrări, a transmis, ironic, că cea mai bună măsură de siguranţă care se putea lua era aceea de a opri vântul, informează digi24.ro.

- Cine s-ar fi făcut responsabil dacă ar fi fost victime?

Linu Drăghici - şeful punctului de lucru: Probabil eu. Eu fiind responsabil de lucrare şi fiind liber. Schela este omologată şi acreditată. Era ancorată conform normelor în vigoare.

- Puteau fi luate alte măsuri pentru a creşte siguranţă?

- Da, opream vântul!

Vijelia a cauzat şi alte pagube în Capitală. Şase copaci au fost smulşi din rădăcină şi au căzut pe carosabil şi peste patru maşini.

captura
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite