Şefii Poliţiei Române, audiaţi la DNA în cazul Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Poliţiei Române vor fi audiaţi la DNA în cazul Adrian Năstase. Potrivit RTv, adjunctul Poliţiei Române şi şeful de la Omoruri vor fi chemaţi în calitate de martori.

Brădişteanu şi trei poliţişti au fost puşi marţi sub învinuire pentru favorizarea infractorului în cazul lui Adrian Năstase. Printre aceştia, chiar cel care i-a salvat viaţa şi l-a imobilizat atunci când Năstase a vrut să se sinucidă.

Procurorii anticorupţie îi acuză că au îngreunat executarea pedepsei dispuse de instanţa supremă. La audierile care au durat ore întregi au fost chemaţi şi şefii IGPR şi Poliţiei Capitalei. Nicolae Marinescu, adjunctul şefului poliţiei Capitalei, a precizat că a fost audiat doar în calitate de martor.
Într-un comunicat al DNA, se arată că anchetatorii au motive să bănuiască faptul că poliţiştii şi medicul curant al lui Năstase, Şerban Brădişteanu, au încercat să zădărnicească executarea pedepsei de către fostul prim-ministru. "În rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că exista date şi indicii temeinice că cele patru persoane învinuite, prin atitudinea lor, au îngreunat şi au încercat să zădărnicească executarea pedepsei aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase", se spune în comunicat.

Procurorii aşteaptă să-l interogheze în acest caz şi pe Năstase însă audierea acestuia nu se va putea face decât după ce medicii de la Spitalul Penitenciar Rahova vor spune că starea de sănătate a celui condamnat îi permite să facă faţă unui interogatoriu. Adrian Năstase a fost externat de la Spitalul Floreasca şi internat la Rahova.

Până atunci, procurorii au cerut avocaţilor lui Năstase să depună la dosar biletele pe care familia susţine că acesta le-ar fi scris înainte de tentativa de suicid. În paralel, este verificat modul în care poliţiştii care au fost la domiciliul lui Năstase au respectat procedurile. Conform unor surse judiciare, încătuşarea lui Năstase după ce s-a împuşcat ar fi fost justificată de faptul că acesta, deşi căzuse la pământ, se întindea în continuare după pistol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite