Şef de serviciu de la Imigrări, reţinut de DIICOT pentru complicitate la şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DIICOT îl acuză pe ofiţerul IGI de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la şantaj
DIICOT îl acuză pe ofiţerul IGI de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la şantaj

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Ion-Narcis Dumitru, şeful Serviciului Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti, acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la şantaj.

El le-ar fi înlesnit altor doi inculpaţi obţinerea, prin constrângere, de la un cetăţean israelian, a sumei de 135.000 de euro. În cursul zilei de miercuri, Dumitru va fi prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, informează News.ro.

Procurorii precizează că, în cauză, au dispus trimiterea în judecată, încă din 1 aprilie 2014, a inculpaţilor Atzmon Simhon Efraim, Charli Kastro, Shmuel Malka Yosef, Nehemia Erlich, Mihai Mila şi Beg Zadok pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi şantaj în formă continuată.

Prin actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, în cursul anului 2012, inculpaţii Atzmon Simhon Efraim şi Charli Kastro au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit, prin contribuţii permanente sau periodice inculpaţii Nehemia Erlich, Florin Cătălin Păun,  Mihai Mila, Yosef Shmuel Malka, Beg Zadok, Angela Olteanu Angela şi Daniela-Elena Simhon, în vederea comiterii unor infracţiuni grave şi în scopul obţinerii de beneficii patrimoniale.

Anchetatorii mai arată că, prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei cu privire la mai multe fapte şi persoane în vederea continuării cercetărilor pentru complicitate la şantaj, avându-se în vedere inclusiv evenimentele care s-au derulat în sediul Inspectoratului General pentru Imigrări (fost ORI) în jurul datei de 4 aprilie 2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite