Scrumbia afumată de Dunăre a devenit al cincilea produs românesc recunoscut oficial de Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scrumbia este recunoscută drept cel mai bogat peşte în grăsimi, din lume, raportat la talia sa
Scrumbia este recunoscută drept cel mai bogat peşte în grăsimi, din lume, raportat la talia sa

Comisia Europeană a aprobat înscrierea produsului "Scrumbie de Dunăre afumată" în registrul produselor care beneficiază de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), informează luni un comunicat de presă al executivului comunitar.

"România are, începând cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicaţie geografică protejată (IGP)", menţionează Reprezentanţa Comisiei Europene în România, arată agerpres.ro

Scrumbia de Dunăre este un peşte sălbatic care migrează din Marea Neagra în Dunăre. Specia nu poate fi crescută în acvacultura şi este capturată numai în cursul migraţiei pe Dunăre. Are 250-400 grame şi între 25-30 centimetri şi este recunoscut drept cel mai bogat peşte în grăsimi, din lume, raportat la talia sa.

Scrumbia este pregătită sub forma întreagă, după curăţare, sărată şi afumata la rece după o metoda veche, din aria geografica definită. Peştii afumaţi sunt de culoare aurie, metalizată, datorată procesului de afumare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite