Şase percheziţii domiciliare în Galaţi şi două în Olanda într-un dosar de trafic de persoane şi spălare de bani. Două persoane au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Poliţia Română
FOTO: Poliţia Română

Autorităţile au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţul Galaţi şi două în Olanda într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălarea banilor. Astfel, anchetatorii au descoperit două persoane care au recrutat patru fete, folosind metoda „Loverboy” şi le-ar fi  dus în Spania, Italia, Belgia, Marea Britanie, Germania şi Olanda pentru a le exploata sexual.

„Odată ajunse în ţările de destinaţie, persoanele vătămate ar fi fost determinate să practice prostituţia, fiindu-le reţinute documentele de identitate. Persoanele vătămate ar fi fost cazate în imobile deţinute de membrii grupării sau închiriate în acest scop şi, în măsura în care refuzau să continue activitatea, ar fi fost lovite şi ameninţate, creându-li-se, astfel, o stare de temere pentru a le menţine în starea de exploatare.   

Sumele de bani obţinute din exploatarea persoanelor vătămate ar fi fost, ulterior, însuşite de persoanele bănuite şi investite, prin intermediul unor persoane apropiate, în imobile, autoturisme şi diverse alte bunuri şi activităţi”, se arată într-un comunicat al  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Acţionând în această modalitate, cei în cauză ar fi obţinut aproximativ 735.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate pe teritoriul României şi Olandei, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13 biciclete, diverse modele, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase din Olanda, 2 pistoale, dintre care unul letal, precum şi 2.000 de euro.  Totodată, a fost dispus sechestrul asigurător asupra a două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Acţiunea comună a beneficiat de sprijinul analiştilor din cadrul EUROPOL care a asigurat şi schimbul de informaţii. De asemenea, EUROJUST a organizat un centru de coordonare pentru ziua comună de acţiune. 

Două persoane au fost reţinute pentru trafic de persoane şi spălare de bani 

„În urma activităţilor desfăşurate, la data de 20 aprilie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a două persoane, cercetate pentru trafic de persoane, în formă continuată şi instigare la spălarea banilor, în formă continuată.

De asemenea, a fost dispus controlul judiciar, pentru 60 de zile, faţă de a treia persoană, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor, în formă continuată”, mai precizează sursa citată.

În cursul zilei de astăzi, persoanele bănuite urmează să fie prezentate Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite