Salvamontist, erou în timpul liber, pentru un necunoscut: „Bună seara, vă rog să mă ajutați!“

0
Publicat:

Un caz incredibil a fost făcut public, sâmbătă, de Salvamont România. Un salvamontist a devenit eroul unui necunoscut care l-a contactat aparent la întâmplare, pentru a-i cere ajutorul, prin intermediul unui mesaj pe Whatsapp. Persoana respectivă spunea că se afla împotriva voinței ei într-o mașină și că nu putea anunța Poliția. 

Un salvamontist a ajutat la salvarea unui necunoscut care l-a contactat pe Watsapp Foto: Arhivă
Un salvamontist a ajutat la salvarea unui necunoscut care l-a contactat pe Watsapp Foto: Arhivă

Întâmplare, coincidență sau destin ? Miercuri 3 ianuarie 2024, ora 20:11, un salvamontist, în afara orelor de program, pe telefonul personal, primește pe Whatsapp un mesaj de la număr pe care nu îl avea în agenda telefonică”, relatează Salvamont România, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Bună seara, nu pot sa vorbesc la telefon, vă rog să mă ajutați! ”, a fost mesajul trimis de către persoana aflată în pericol.

Buna seara, cine sunteți și ce problemă aveți? ”, a răspuns salvamontistul.

Sunt într-un gip cu numere de Dâmbovița și mă duc cu forța la animale și nu pot sa sun eu la 112 sa explic situația mă doare și operația că am fost operat de peritonita ”, a mai spus persoana în cauză.

Potrivit sursei citate, șirul mesajelor a mai continuat, salvamontistul a cerut și a primit detalii privind numele, vârsta, localitatea de domiciliu, din ce localitatea fost luat cu mașina și unde vor să îl ducă.

Și deși persoana în cauză a stârnit incertitudine atunci când a spus că nu are rude sau prieteni la care să ceară sprijinul, că a format numărul la întâmplare și apoi conversația s-a întrerupt brusc după întrebarea ”care este culoarea șî numărul mașinii”, salvamontistul a tratat totul cu seriozitate și spirit civic.

Astfel, conform sursei citate, salvamontistul a căutat pe internet și a descoperit că cele doua localități, cea de domiciliu și cea din care interlocutorul său spunea că a fost urcat în mașină, ambele într-un județ din partea de S-V a țării, iar destinația fiind un oraș din zona de Sud Muntenia. Astfel hotărât să comunice situația prin Sistemul Național de Urgență 112.

Au urmat discuțiile necesare cu operatoarea de la serviciul 112, apoi cu cei de la poliția din județul de unde a plecat și cu cea din județul unde trebuia să ajungă, fiecare dintre cei care ascultau povestea situând-o la limita dintre o posibilă stare de urgență sau o glumă. Cert este că fiecare dintre cei implicați si-au făcut datoria și, la ora 21:16, un nou mesaj primit de salvamontist, de această dată de la Poliție, anunța că ”mașina a fost oprită într-un oraș de pe traseu și că acum, totul este bine”

Nu am folosit în text numele județelor sau localităților întrucât nu știm care sunt procedurile ulterioare ale Poliției în astfel de situații și nu dorim să le afectăm în vreun fel. Întâmplare, coincidență sau destin … asta decideți fiecare dintre dumneavoastră !”, a conchis Salvamont România. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite