Românii sechestraţi pe aeroportul din Cancun. Prieten de familie: Au reuşit să strecoare un telefon şi merg la baie să trimită SMS-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Externe a declarat, referitor la cei peste 100 de români blocaţi pe aeroportul din Cancun, că este inadmisibil ceea ce se întâmplă. FOTO G.Horţ
Ministrul Afacerilor Externe a declarat, referitor la cei peste 100 de români blocaţi pe aeroportul din Cancun, că este inadmisibil ceea ce se întâmplă. FOTO G.Horţ

Peste 100 de turişti români sunt în continuare sechestraţi pe aeroportul din oraşul mexican Cancun. Prietenul de familie al unui cuplu de medici care se află printre victime, a povestit la DIGI 24 ce informaţii are despre strarea în care se află concetăţenii noştri.

„După ce am aşteptat atâta timp să primesc un semn de la ei, nu am primit nimic, astăzi - într-un final - pe la ora 8 dimineaţa, am primit un SMS de la dânşii şi au spus că sunt sechestraţi în aeroport. Cu greu au reuşit să strecoare într-o haină sau într-un bagaj şi merg la grupul sanitar, de acolo pot trimite mesje, fiindcă sunt păziţi de armată. Sunt într-un loc unde sunt numai români, în jur de 100, li se acordă apă, mâncare şi cam atât. Nu ştiu nimic, când vor fi întoşi în ţară. Au spus că vor fi anunţaţi în cursul zilei de astăzi”, a spus Valentin, prietenul unei familii  blocate pe Aeroportul din Cancun, la Digi24.

Fără acte sau telefoane

 „Le-au luat telefoanele, actele şi atât. I-au pus într-un fel de terminal mai mic, cu câteva pături pe jos şi cam atât”, a adăugat el, precizând că prietenii săi au aterizat în Mexic marţi seară, la ora 12:00 ora României. 

Totodată potrivit sursei citate, romanii folosesc un telefon cu care speră să nu fie prinşi, încercând să trimită doar mesaje utilizând internetul „dar nu riscă apeluri telefonice, fiindcă nu se ştie cum poate să-l audă cineva”, iar pentru cele întâmplate nu li s-a dat „nicio explicaţie, pur şi simplu ăsta a fost protocolul, actele şi tot ce ţine de mijloace electronice” a completat medicul. 

Nu au fost avertizaţi despre riscuri

„Au avut bilet luat pe cont propriu, cei de la Lufthansa nu le-au zis nimic, nici cei de la cazare. Doar cei din aeroport le-au zis că poate în 2-4 zile” să poată să se întoarcă acasă, a mai spus bărbatul, menţionând că „în funcţie de celelalte persoane, pentru că sunt altele şi de 3-4 zile”.

De altfel Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, referitor la cei peste 100 de români blocaţi pe aeroportul din Cancun, că este o atitudine neprietenoasă a autorităţilor mexicane şi este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Acesta a adăugat că au fost făcute demersuri pe lângă compania Lufthansa pentru trimiterea unei aeronave mai mari care să îi aducă în Europa pe cei 114 cetăţeni români.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite