România cumpără 21 de vehicule amfibii de asalt de la americani. Suma totală pe care Guvernul o va cheltui

0
Publicat:

Informația a fost făcută publică de Pentagon, iar valoarea amfibiilor ajunge la aproape 90 de milioane de dolari.

Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 16 vehicule amfibii de asalt FOTO Profimedia
Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 16 vehicule amfibii de asalt FOTO Profimedia

Blindatele cumpărate de la Armata SUA vor intra în dotarea Forțelor Navale Române. Ele sunt la mâna a doua și vor avea toate dotările asigurate de americani.

În paralel România a anunțat că în dotarea marinarilor militari vor intra în următorii ani și două submarine, dar și o nouă navă pentru vânătoarea de mine marine. Potrivit unui comunicat al DSCA, Guvernul României a solicitat achiziţionarea a 16 vehicule amfibii de asalt, varianta pentru personal (AAVP-7A1); trei (3) vehicule amfibii de asalt, varianta de comandă (AAVC-7Al); două (2) vehicule amfibii de asalt, varianta de recuperare (AAVR-7Al); şaisprezece (16) mitraliere calibru 50 şi cinci (5) mitraliere M240B de 7,62 mm. Sunt incluse, de asemenea, lansatoare de grenade MK-19; sisteme de ochire termică (TSS) M36E T1; suport pentru aprovizionare (piese de schimb); echipamente de sprijin (inclusiv kituri pentru misiuni speciale/kituri de aplicaţii îmbunătăţite (EAAK)); instruire, manuale tehnice neclasificate, pachete de date tehnice, suport şi asistenţă tehnică şi de inginerie (inclusiv servicii tehnice de inginerie pentru contractanţi (CETS)); şi alte elemente conexe de sprijin pentru programe şi logistică.

Costul total estimat al programului este de 120,5 milioane de dolari.

Această vânzare propusă va sprijini obiectivele de politică externă şi de securitate naţională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătăţirea securităţii unui aliat al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care reprezintă o forţă importantă pentru stabilitatea politică şi economică în Europa. Este vital pentru interesul naţional al Statelor Unite să ajute România să dezvolte şi să menţină o capacitate de autoapărare puternică şi pregătită”, arată comunicatul DSCA.

„Vânzarea propusă va îmbunătăţi capacitatea României de a face faţă ameninţărilor actuale şi viitoare prin modernizarea şi asigurarea capacităţii expediţionare continue a României de a contracara ameninţările regionale. România nu va avea dificultăţi în a absorbi aceste echipamente şi servicii în forţele sale armate”, consideră DSCA.

Vânzarea propusă a acestor echipamente şi servicii de sprijin nu va modifica echilibrul militar de bază din regiune şi nu va exista niciun impact negativ asupra pregătirii apărării SUA ca urmare a acestei vânzări, precizează Pentagonul.

De asemenea, punerea în aplicare a acestei vânzări propuse nu va necesita detaşarea de personal al guvernului SUA, dar va necesita detaşarea unui reprezentant al contractorului în România pentru aproximativ un an pentru a livra AAV-uri, echipamente conexe şi sprijin, notează comunicatul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite