Român condamnat în UK la șase ani de închisoare, după ce a tâlhărit un om cu handicap. „O faptă oribilă”

0
Publicat:

Un bărbat de naționalitate română a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare pentru tâlhărie și înșelăciune, infracțiuni comise asupra unui bărbat cu dizabilități, relatează Cambridge News.  

Politie Londra Marea Britanie. FOTO Shutterstock
Politie Londra Marea Britanie. FOTO Shutterstock

Ion Rădulescu, bărbatul condamnat pentru tâlhărie, are 45 de ani, iar victima sa, 60 de ani, potrivit sursei amintinte, citate de jurnalemigrant.com.

Sentința care i-a adus o pedeapsă de șase ani și patru luni de închisoare a fost pronunțată de Tribunalul din Cambridge (East of England), pe 9 ianuarie 2023.

Infracțiunile care-l trimit pe român în pușcărie au fost comise pe 15 martie 2019. 

Ion Rădulescu și-a întâlnit victima în filiala băncii Barclays Bank din orașul Huntingdon (Cambrideshire), situată în Market Square, chiar în ziua comiterii faptelor. A observat cum bărbatul cu dizabilități a fost ajutat de personalul băncii să retragă bani de la un bancomat, apoi l-a urmărit până la locuința victimei din Hartford Road, după cum relatează presa britanică.

I-a cerut bărbatului apă, apoi l-a tâlhărit

După ce victima a intrat în casă, românul a bătut la uşă, cerând indicații în legătură cu o adresă pe care o căuta, apoi l-a rugat pe bărbatul cu handicap să-i dea un pahar cu apă. Când omul a încercat să-l ajute, i-a furat cardul bancar și numerarul scos de la bancomat și a fugit.

A folosit apoi cardul furat pentru a retrage încă 900 de lire sterline de la alt bancomat, înainte ca victima să apuce să sune la 999 și să se întoarcă la bancă pentru a-și anula cardul.

După ce omul s-a reîntors acasă, a așteptat anchetatorii. Victima a leșinat chiar în momentul când se pregătea să-i deschidă ofițerului de poliție. Când victima a fost scoasă din locuință de echipajele de intervenție, nu mai respira. A fost însă resuscitată cu succes. 

Tâlharul a fugit în România

Imediat după incident, tâlharul s-a întors în țara sa natală. Ulterior, pe 9 noiembrie anul trecut, a fost arestat pe aeroportul londonez Luton. Condamnarea a venit săptămâna trecută.

Rădulescu a vizat un bărbat în vârstă vulnerabil care își desfășura activitățile de zi cu zi. A fost o infracțiune oribilă și lașă, apoi a încercat să evite justiția fugind din Marea Britanie”,  a spus Detectiva Kellymarie Harman, potrivit sursei citate.

Amintim că mai mulți români s-au remarcat în peisajul infracţional din Anglia, devenind „vedete“ în urma fărădelegilor comise cu sau fără violenţă.

 În 2022, pentru al şaptelea an consecutiv, românii s-au aflat pe primul loc în topul celor mai numeroşi infractori străini condamnaţi în Londra.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite