Rise Project: 68% dintre achiziţiile dispuse în proiectele fostei firme a lui Dan Barna au fost anonimizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook
Facebook

Proiectele cu fonduri europene ale Grupului pentru Consultanţă şi Dezvoltare (DCG), au fost incluse într-o anchetă a RiseProject. Dan Barna este cel care a înfiinţat DCG, dar ulterior a renunţat la consultanţă pentru a intra în politică.

Cei de la RiseProject vin cu informaţii noi despre aceste fonduri europene ale Grupului pentru Consultanţă şi Dialog contractate în 2016, realizând o analiză în mai multe puncte.

Anonimizarea unor date referitoare la achiziţiile din aceste proiecte este evidenţiată de RiseProject. Jurnaliştii arată că deşi ministrul Fondurilor Europene Cristian Ghinea a făcut publică în 2016 lista tuturor contractorilor din proiectele pe fonduri europene, datele privind Grupul pentru Consultanţă şi Dialog sunt anonimizate.

„67,88% dintre achiziţiile dispuse în cadrul proiectelor europene din POSDRU, care implică firma lui Dan Barna, au fost anonimizate în baza publică de date a ministerului condus tot de Barna (adjunctul lui Ghinea)”, scriu jurnaliştii. Ei dau ca exemplu proiectul Biblioteca Bunelor Practici, din care au primit 13 pagini din 42, cât avea în total cererea de finanţare, iar unele erau anonimizate în totalitate, conform Digi24.

Preşedintele USR, Dan Barna, spune că nu ştia despre acest lucru. „Habar nu aveam, ori a fost un exces de zel al cuiva de la minister, acum aflu de la voi”, a precizat Barna pentru Rise Project.

Cristian Ghinea a menţionat într-o postare pe reţelele sociale că a recurs la anonimizarea unor date precum CNP, adrese şi nume de PFA, pentru protecţia datelor personale.

Rise Project spune că la DLAF s-a efectuat cerere făcută în baza legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Citiţi mai multe pe Rise Project.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite