Reţeta Băhăian: formezi escroci, apoi îi ucizi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Băhăian (stânga) regiza, pe lângă morţi,  şi piese de teatru
Sergiu Băhăian (stânga) regiza, pe lângă morţi, şi piese de teatru

Sergiu Băhăian este acuzat că ar fi ordonat moartea celor care îi băgaseră în buzunare milioane de euro prin fraude bancare. Patronul echipei Gloria Buzău, Sergiu Băhăian (47 de ani), a fost arestat aseară pentru fraude economice, dar şi pentru că ar fi ordonat uciderea a cel puţin patru persoane.

Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton

Istvan Kertesz se află sub protecţia Poliţiei pentru a nu cădea prada răzbunării clanului Băhăian

Poliţiştii hunedoreni l-au găsit pe Istvan Kertesz, administratorul „de paie” angajat de Sergiu Băhăian

Băhăian controla Gloria Buzău prin Edward Mărculescu, locotenentul său

Mafiotul şef, prins la Bucureşti

„Regizorul morţii” i-a ţepuit şi pe actori

EXCLUSIV/Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

Moarte contra bani: cam aşa ar putea fi scenariul dosarului de crimă organizată în care Băhăian a regizat cel puţin patru omoruri pentru ca banda sa să câştige peste două milioane de euro din afaceri necurate.

Mai citiţi şi:

Cordunenii au pus presiuni asupra unei judecătoare din Galaţi

Victima unei escrocherii imobiliare a fost bătută până şi-a pierdut memoria şi a ajuns la azil

Un timişorean a fost îngropat de viu după ce a aderat la clanul Băhăian

Bun venit în Sicilia!

Hunedoreanul numit în 2004 administrator la una din firmele lui Băhăian trăia până în 2003 din ajutor social

Interlopii arădeni au revenit în instanţă

Arad: Procesul Clanului Împăratului Uțu Rohozneanu sabotat de electrica

Începută ca un dosar economic, ancheta DIICOT în cazul lui Băhăian avea să scoată la iveală că persoane decedate figurau ca patroni în firmele înfiinţate de Sergiu Băhăian şi acoliţii lui. „Patronii" falşi ai lui Băhăian aveau să sfârşească în chinuri groaznice, după ce dăduseră semne că ar intenţiona să denunţe la poliţie fraudele economice săvârşite de Sergiu Băhăian şi de alte aproximativ zece persoane.

Ororile puse la cale de banda lui Băhăian scot la iveală stilul mafiot de acţiune. Racolau oameni care erau la limita subzistenţei, despre care nu se putea interesa aproape nimeni, le ofereau haine de lux, îi găzduiau în apartamentele lor şi îi manevrau psihic. În final erau ucişi cu sânge rece. Aseară, alături de Sergiu Băhăian, au mai fost arestaţi pentru fraude economice Eduard Mărculescu, Ion Teleagă şi Mihai Dăscălete.

Executanţii omorurilor, arestaţi preventiv

Oficial, cei racolaţi de Băhăian erau patroni, semnau acte şi păcăleau zeci de oameni oferindu-le file cec fără acoperire. Banii obţinuţi ajungeau la Băhăian şi la locotenenţii lui, iar victimele primeau o sumă infimă. Când nu mai aveau nevoie de serviciile lor, mafioţii îi torturau, îi îngropau de vii sau îi sedau şi îi aruncau în Dunăre.

Lista celor ucişi se opreşte deocamdată la cifra patru, alţi trei dispăruţi au avut, se pare, aceeaşi cumplită soartă. Cauza morţii a doi dintre cei ucişi a fost considerată iniţial ca fiind accidentală. Mărturia unui om de afaceri făcută în faţa procurorilor avea să deconspire reţeaua ucigaşă.

Valentin Şlepac, locotenentul din Constanţa al lui Sergiu Băhăian, şi Adrian Grigoraş au fost arestaţi pentru omor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au recunoscut în instanţă că au executat ordinele de a ucide date de Băhăian.

Un alt executant, Ion Bojin, este încarcerat la Poarta Albă, condamnat pentru infracţiuni economice. Bojin are chiar astăzi termen la Curtea de Apel Constanţa într-un proces în care cere eliberarea.

Primele victime

Cei patru intermediari ucişi de gruparea lui Băhăian şi care au fost găsiţi sunt:

1 Lucian Cernat din Medgidia a fost ucis în 2006, după doi ani în care a slujit pentru reţeaua lui Băhăian. Îmbătat şi apoi obligat să înghită zeci de pastile de Diazepam, Cernat a sfârşit aruncat în Dunăre.

2 Emilian Leonte din comuna Castelu a fost ucis în 2008. Moartea sa a survenit după ce a primit zeci de lovituri de ciocan în cap. De asemenea, a fost aruncat în Dunăre.

3 Ionel Ulezu din Constanţa a fost ucis în 2008. Mai exact, a fost îngropat de viu în curtea fraţilor Marin şi Ilie Piciog, din satul Măgura, comuna Cerchezu (Constanţa), după ce a fost îmbătat şi sedat cu Diazepam.

4 Petrică Captalan din Timişoara a fost ucis în 2008. De asemenea, a fost îngropat în curtea fraţilor Piciog. Până să fie îngropat a fost bătut crunt cu o bâtă. Când a fost băgat în pământ încă mai respira.

Mama fraţilor Piciog, găsită moartă pe câmp

Anchetatorii au rămas uluiţi de cruzimea mafioţilor în momentul în care au dezgropat victimele, în curtea fraţilor Piciog. Ulezu şi Captalan aveau capetele tăiate şi băgate în pungi de plastic. Gospodăria din Cerchezu pare bântuită de toate spiritele rele. Cadavrul proprietăresei casei ororilor a fost descoperit la 24 noiembrie anul trecut, la şapte kilometri de satul Măgura. Mamă a 14 copii, Ioana Piciog (81 de ani) a fost găsită dezbrăcată în mijlocul câmpului, însă nu avea pe corp urme de violenţă.

Poliţiştii au conchis că femeia a murit de frig. Ioana Piciog era ţinută închisă într-o cameră deoarece avea probleme psihice şi mai pleca uneori de acasă pentru a o căuta pe mama ei răposată. A spart uşa şi a plecat, fiind ulterior găsită moartă.

„Regizorul morţii" i-a ţepuit şi pe actori

Când nu ordona asasinate, aşa cum susţin procurorii, Sergiu Băhăian regiza piese de teatru sau se dădea om de fotbal din postura de patron al echipei Gloria Buzău. Anul trecut şi-a deschis o firmă de impresariat artistic, Excessive Art Management, şi reuşise să adune o echipă de artişti tineri, cu care a pregătit, în octombrie şi noiembrie 2009, un spectacol de teatru, fotografie şi design vestimentar, numit „De amorul artei".

Foştii colaboratori spun că, pentru a-i atrage în proiect, Băhăian i-ar fi minţit că la spectacol ar participa celebrul regizor Dan Puric. După săptămâni întregi de repetiţii şi mediatizare, spectacolul s-a amânat în ultima clipă, întrucât Băhăian nu i-a plătit pe niciunul dintre artişti. Printre victimele sale se numără şi actorul Silviu Biriş. „Spectacolul nu s-a mai ţinut, ne-a tras ţeapă la toţi cei implicaţi", a explicat actorul Silviu Biriş.

N-a dat banii pe Gloria Buzău

Fostul patron al Gloriei Buzău Costel Bucur ne-a declarat, ieri, că Sergiu Băhăian nu i-a achitat banii pentru achiziţionarea, în luna august 2009, a 96% din acţiunile clubului: „Termenul maxim în care îmi poate achita cei 100.000 de euro este sfârşitul lunii mai 2010, altfel tranzacţia se anulează, iar acţiunile îmi vor fi înapoiate". El s-a plâns că Băhăian are să-i dea şi o datorie de 40.000 de lei, reprezentând plăţi urgente făcute de Bucur în contul clubului, după ce a vândut clubul.

„M-a sunat şi a recunoscut datoria. Cu el nu m-am întâlnit niciodată, doar am vorbit la telefon. De acte s-a ocupat mâna lui dreaptă, Marian Eduard Mărculescu, care s-a recomandat avocat", a ţinut să precizeze Bucur. El a spus că cei care i-au făcut legătura cu „finanţatorul" Băhăian au fost acţionarii minoritari ai Gloriei, Dan Tulpan şi Ionel Turturică. „Nu a investit în club mai mult de 200.000 de lei", spune Costel Bucur. Cătălina Slujitoru, Ionel Stoica

Curtea groazei

Marin Piciog

Proprietarul casei în a cărei curte au fost îngropate ultimele două victime, Marin Piciog (foto), este de negăsit de aproape o săptămână. Fratele său, Ilie, spune că s-a mutat acolo curând şi nu ştie mare lucru. „Eu stau în casa asta de vreo două luni. Îmi amintesc că noaptea mai veneau pe-aici bandiţi, iar frati-miu lipsea des de acasă. Acum câteva zile a plecat cu maşina, tot cu golanii lui", spune Ilie Piciog (38 de ani).

a
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite