Restricții de tonaj pe drumuri naționale și autostrăzi, din cauza caniculei

0
Publicat:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) impune, luni, restricții de tonaj pe mai multe autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor externe, relatează Agerpres.

Restricții de tonaj din cauza caniculei / FOTO Arhivă
Restricții de tonaj din cauza caniculei / FOTO Arhivă

Restricțiile de tonaj sunt valabile pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius) din judeţele Dolj, Olt, Teleorman Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi Bucureşti.

Acestea se vor aplica în intervalul orar 10:00 - 20:00, se alătură celor impuse cu prilejul Rusaliilor (7,5 tone) şi pe A2, DN7 şi DN39.

"Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 şi 3 al Ordonanţei de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia: transporturilor de persoane; transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală; vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; transporturi poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale", a precizat CNAIR printr-un comunicat citat de Agerpres.

Sunt exceptate, pe perioada restricțiilor, utilajele proprii CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte în derulare.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite