Video Restaurantele din Aeroportul „Henri Coandă”, controlate de ANPC. Piedone: „O să mai aveți un pic și o să vindeți făina la preț de aur”

0
Publicat:

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au mers vineri, 21 martie 2025, la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, pentru a verifica unitățile de alimentație publică.

Inspectorii au constatar nerespectarea gramajului la produsele alimentare FOTO: captura video
Inspectorii au constatar nerespectarea gramajului la produsele alimentare FOTO: captura video

Șeful ANPC Cristian Popescu Piedone a fost revoltat de lipsa de gramaj la mai multe produse alimentare. 

„După ce că le dați pâine goală în loc de pizza, le luați și 100 de grame la fiecare felie. (....) Dacă intrăm în detaliu și luăm umbra asta de cârnat cu miros cașcaval, cocă la greu și asta lipsă. (...) Cât e o pizza din asta? 28 de lei! Păi de 28 de lei mănâncă pâine, nimic! O să mai aveți un pic și o să vindeți făina la preț de aur. Ziceți că vindeți bijuterii la prețurile astea”, a spus Cristian Popescu Piedone. 

În urma unei acțiuni de control desfășurate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) la mai multe unități de alimentație publică din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București vineri, la orele 5,30 PM, „au fost verificate cinci puncte de lucru aparținând operatorului economic Dnata Catering SRL-Otopeni: Chozen Noodle, Origini, Fornetti, Hesburger și La Croissant”.

Piedone, în control la aeroportul Henri Coandă FOTO: captura video
Piedone, în control la aeroportul Henri Coandă FOTO: captura video

Controalele au evidențiat „abateri la toate cele cinci unități verificate, ceea ce a condus la aplicarea unui număr de patru amenzi contravenționale, în valoare totală de 35.000 de lei”.

De asemenea, comisarii ANPC au anunțat că au dispus măsura opriri definitive de la comercializare a unei cantități de 61,62 kg de produse alimentare, în valoare de 11.059 lei, și au emis două invitații pentru continuarea verificărilor.

Principalele nereguli constatate sunt: nerespectarea gramajului produselor alimentare comercializate, nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, produse alimentare fără etichete care să conțină elemente de identificare, neafișarea informațiilor specifice despre preparatele culinare comercializate și produse alimentare cu elemente de identificare incomplete sau lipsă.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite