Regele Charles a dorit să îl cunoască pe directorul SRI: Vreau să îi strâng mâna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles a avut o solicitare în timpul ceremoniei de primire organizată la Palatul Cotroceni cu ocazia vizitei sale în România. Monarhul britanic a cerut să îl cunoască pe directorul SRI, potrivit Digi24.

Regele Charles al III-lea FOTO: Administrația Prezidențială
Regele Charles al III-lea FOTO: Administrația Prezidențială

Sursa citată arată că monarhul britanic i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să îi faciliteze o întâlnire cu directorul SRI, Eduard Hellving: „Vreau să îl întâlnesc să îi strâng mâna”, a cerut Regele Charles.

Regele Charles i-a mulțumit directorului SRI pentru buna cooperare și relațiile dintre instituția pe care o conduce și serviciile britanice. De asemenea, suveranul britanic a apreciat și cooperarea în privința problemelor legate de războiul din Ucraina, potrivit Digi24.

Monarhul britanic a fost primit, vineri, la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis. La ceremonia de după discurs au fost invitate în jur de 300 de persoane. Printre cei ajunși și la eveniment sunt miniștri ca Adrian Câciu și Florin Spătaru, dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, printre invitați mai sunt și reprezentanți ai MAI, cum este Raed Arafat. Sunt și reprezentanți ai PNL, cum este cazul lui Andrei Baciu (președinte PNL Sector 3).

După întrevederea de la București, va începe turneul său transilvănean, Regele Charles urmând să ajungă la proprietățile sale de la Valea Zălanului, comuna Malnaș, în județul Covasna.

După întrevederea de la București, va începe turneul său transilvănean, Regele Charles urmând să ajungă la proprietățile sale de la Valea Zălanului, comuna Malnaș, în județul Covasna. Itinerariul detaliat al vizitei sale nu este însă cunoscut.

Discurs de apreciere la adresa României

Regele Charles al III-lea a avut cuvinte doar de apreciere la adresa României, țara unde a zis că se simte ca acasă, vorbind despre modul cum s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, de când vine constant.

„Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând România. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și generozitatea arătată organizând recepția”, au fost cuvintele de început ale discursului ținut de Regele Charles. 

„Cred că au trecut 25 de ani de la prima vizită în această țară remarcabilă”, a completat monarhul britanic. „Când am venit aici, dar și înainte, am simțit o legătură profundă cu România”.

Tatăl meu a fost vărul regelui Mihai și aveau amintiri din copilăria comună petrecută aici. Întotdeauna m-am simțit ca acasă în România”, a mai susținut Regele Charles punctând faptul că în toți acești ani a putut să vadă întreaga țară, având această „bucurie”.

Am fost martor la prima mână a dezvoltării”, a precizat reprezentantul monarhiei britanice „Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații: întreprinzători tineri care fac față provocărilor erei moderne: tehnologie, ecoturism sau protecția mediului, în construcția de clădiri prietenoase cu mediul”, a mai afirmat Regele Charles. 

Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a subliniat Regele Charles.

Regele a recitat și din „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, fiind invocată partea de început: „Țară de glorii, țară de dor”.

Nu în ultimul, Regela Charles a mintit că „legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice. De abia aștept să îmi joc și eu rolul în strângerea legăturilor (n.r. - între România și Marea Britanie) pe viitor”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite