Radu Popa, mincinosul de la Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Administraţiei Parcuri de la Primăria Capitalei, Radu Popa, a dat vina pe oricine altcineva, numai pe el nu, pentru lipsa ceasurilor placate cu aur care ar trebui montate în Bucureşti. Radu Popa susţinea că cele opt ceasuri stradale nu sunt amplasate în Capitală deoarece primăriile de sector nu i-au dat aviz, dar orologiile nici nu se aflau în Bucureşti.

Ieri-dimineaţă, în Portul Agigea, au fost desfăcute containerele în care se aflau cele opt ceasuri stradale pe care beneficiarul, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), a refuzat constant să le arate opiniei publice.

Orologiile fac parte din lotul celor zece comandate în urmă cu patru luni şi plătite cu 915.000 de euro. Doar două ceasuri stradale, placate cu aur, au fost instalate în oraş. Unul a fost montat în Piaţa Universităţii şi celălalt în faţa Palatului Parlamentului. Cât despre celelalte opt ceasuri stradale, reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement au declarat că se află în depozitul firmei Soluţii Urbane, compania care a încasat banii pentru ceasuri, şi că urmează să fie montate.

„Nu le-am putut ţine la noi, la ALPAB, pentru că nu avem condiţii de depozitare. Dar vă asigur că sunt la depozitul de la «Soluţii Urbane», eu le-am văzut. Voi nu puteţi merge acolo acum, pentru că nu sunt la cheremul vostru. E Joia Mare, iar programul s-a terminat", declara Radu Popa, la 1 aprilie.

Containerele cu ceasuri au fost desfăcute, ieri dimineaţă, în Portul Agigea  Foto: Mihai Ciobanu

image

Reporterii „Adevărul" s-au deplasat totuşi, la acea dată, la sediul firmei Soluţii Urbane, pe Intrarea Amzei nr. 3, şi au aflat de la vecini că firma se mutase de acolo încă de la începutul anului 2010. Văzând că nu o scoate la capăt, şeful ALPAB a încercat să dovedească existenţa a încă două ceasuri, trimiţându-ne prin e-mail câteva imagini cu două dintre ceasuri inscripţionate cu „Sfântul Gheorghe" şi „Tineretului".

Nu erau însă fotografiate în depozitul firmei din România, detaliile din fotografii indicând faptul că pozele au fost făcute înainte de a fi trimise spre ţară, într-un depozit din SUA. Mai mult, Popa se justifica în faţa bucureştenilor care nu vedeau pe ce s-au cheltuit banii publici, dând vina pe primăriile de sector care nu i-ar fi dau aviz pentru amplasare. „Nouă nu ne-a cerut nimic", a spus purtătorul de cuvânt de la Primăria Sectorului 1.

Depozitare fictivă

Ceasurile sunt placate cu aur

image

Minciunile directorului Popa au fost scoase la iveală şi de inspectorii Gărzii Financiare. Controlul acestora la sediul „Soluţii Urbane" a dezvăluit faptul că firma a comandat ceasurile unui partener din America şi opt bucăţi lipsă au fost încărcate pe vapor, oficial, încă din septembrie 2009, pentru a fi aduse în ţară. Investigaţiile continuă pe condiţiile încheierii ciudatului contract dintre autorităţile locale din Capitală şi Soluţii Urbane SRL.

"Ceasurile sunt la depozitul de la «Soluţii Urbane», eu le-am văzut. Voi nu puteţi merge acolo acum, pentru că nu sunt la cheremul vostru."
Radu Popa
directorul ALPAB

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite