Protest la Palatul Cotroceni. Participanţii îi cer lui Iohannis demiterea ministrului Lucian Bode VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva persoane s-au adunat, joi, în faţa Palatului Cotroceni, la un protest organizat de comunitatea Declic, pentru a-i cere preşedintelui Klaus Iohannis demiterea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe care îl acuză de plagiat.

Participanții la protest
Participanții cer demiterea lui Lucian Bode. Foto Captură video Facebook/ Declic

Cei prezenţi au afişat o pancartă pe care se putea citi Bode a plagiat, trebuie revocat. Ce face Klaus Iohannis?" şi au cântat aşa-zisul „imn al plagiatorilor”, „Plagiamus igitur”, scrie Agerpres.

 „A trecut mai bine de o săptămână de când UBB Cluj a dovedit plagiatul lui Lucian Bode în teza lui de doctorat şi totuşi pare că proiectul de suflet al preşedintelui - 'România educată' - este, de fapt, 'România Plagiată'. De o săptămână este linişte la Cotroceni, deşi o ţară întreagă este cu ochii pe preşedinte şi aşteaptă să-şi ţină cuvântul şi să scoată din politică plagiatorii", a declarat reprezentantul Declic, Denisa Soare. 

La protest participă aproximativ 17 persoane, conform videoclipului publicat de Declic pe pagina de Facebook.

Comunitatea Declic militează pentru o societate mai dreaptă, potrivit propriei descrieri. De asemenea, comunitatea este preocupată de mediul natural și social, educație, sănătate, drepturile omului și valorile democratice. 

Potrivit informațiilor din mass media, o parte din finanțarea Declic vine prin Fundația pentru o Societate Deschisă, un ONG care se bucură de sprijin financiar prin rețeaua Soros.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite