Procurorul Emilian Eva a fost condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare şi la plata unei amenzi de 12.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilian Eva
Emilian Eva

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost condamnat de Curtea Supremă la 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare şi 12.000 lei amendă (corespunzătoare pentru 120 zile-amendă a câte 100 lei pe fiecare zi) pentru fapte de corupţie. Sentinţa nu este definitivă.

Emilian Eva a fost găsit vinovat pentru luare de mită (2 ani şi 8 luni închisoare), operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (9 luni de închisoare) şi fals în declaraţii (12.000 lei amendă). Condamnarea rezultată, de 2 ani şi 11 luni închisoare, a fost suspendată  pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Emilian Eva a fost achitat pentru spălare de bani. Alte două persoane implicate în acest caz, acuzate de mărturie incinoasă, au fost achitate.

Curtea a decis confiscarea de la Eva Emilian  echivalentulUI în lei la cursul BNR al sumei de 18.400 euro, 2700 lei, tabloul „Cu gândul la tine semnat” Alexandru Panatta Codreanu aflat în custodie la Muzeul Naţional de Artă al României, tabloul „Ulcică cu flori”- semnat Uzum aflat în custodie la Muzeul Naţional de Artă al României şi tabloul „Peisaj citadin”- semnat Negely aflat în posesia inculpatului Eva Emilian potrivit procesului-verbal din 19.09.2016 întocmit la Muzeul Naţional de Artă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei .

Acuzaţiile DNA

Procurorul Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost suspendat din funcţie după ce fost trimis în judecată de DNA, în septembrie 2015. El a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi fals în declaraţii.
Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite