Procurorii DIICOT vor reconstitui luni şi marţi uciderea Alexandrei în casa lui Dincă. Cererea macabră a lui Cumpănaşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Procurorii DIICOT vor reconstitui luni şi marţi uciderea Alexandrei Măceşanu de către Gheorghe Dică în Casa Groazei din Caracal, anunţă Digi24. Alexandru Cumpănaşu solicită reconstituirea fidelă a crimei „în aceleaşi condiţii, cu aceleaşi materiale, în acelaşi loc a arderii unui corp omenesc în acel butoi“, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook.

Anchetatorii vor merge la începutul săptămânii viitoare la Caracal şi vor reconstitui arderea trupului Alexandrei Măceşanu într-un butoi. 

Reconstituirea va fi făcută deoarece familia Alexandrei a solicitat să fie efectuată o simulare a condiţiilor în care Gheorghe Dincă le-a ucis copila.     

„Dragi prieteni, familia mea doar ce a fost anunţată de către procurori că luni şi marţi va avea loc reconstituirea la Caracal a presupuselor crime ale lui Dincă. La doar o zi după ce Alexandra împlineşte 16 ani. Nu ştiu dacă vor include şi  experimentul judiciar de noi, respectiv simularea în aceleaşi condiţii, cu aceleaşi materiale, în acelaşi loc a arderii unui corp omenesc în acel butoi.

Este macabru, trist, oribil, dar dacă abia la solicitarea noastră vor face acest lucru, atunci este grav. Ar fi trebuit să-l facă înainte de a termina cercetarea la faţa locului. Dacă nu va include acest experiment atunci această reconstituire nu valorează nimic! Oricum ar fi, mă simt mâhnit şi trist după atâtea zile de neputinţa a procurorilor şi poliţiştilor!", a scris Alexandru Cumpănaşu pe Facebook. 

Alături de reconstituire, familia Alexandrei Măceşanu mai solicită reaudierea lui Dincă şi a altor martori, precum şi refacerea analizei  de la Institutul de Medicină Legală (IML).

Experţii IML au analizat deja rămăşiţele pe care anchetatorii le-au ridicat din curtea lui Dincă. Este vorba despre oase arse, descoperite într-un butoi. Testele ADN au arătat că acestea aparţin cu o certitudine de 99,93% Alexandrei Măceşanu.

La DIICOT a fost astăzi şi avocatul familiei Melencu. Acesta a studiat preţ de 4 ore dosarul şi s-a uitat din nou la stenogramele discuţiei de la 112 dintre Alexandra şi operatorii 112. Tonel Pop a spus că aceste transcripturi nu coincid cu înregistrarea audio.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite