Primele imagini cu tipărirea cupoanelor de pensii majorate, care vor fi distribuite în ianuarie VIDEO

0
Publicat:

Ministerul Muncii a prezentat duminică, 17 decembrie 2023 primele imagini de la tipografia unde se tipăresc cupoanele de pensii majorate. Acestea vor fi distribuite românilor în luna ianuarie 2024.

Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, este vorba despre cupoanele care conțin și majorarea pensiilor care se aplică de la 1 ianuarie. 

„Se întâmplă chiar acum! Cupoanele de pensie cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineață, colegii din Casa Națională de Pensii sunt pe poziții. Din ianuarie, banii vor fi pe carduri sau vor ajunge prin mandat poștal”, a anunțat Ministerul Muncii pe Facebook, mesaj însoțit de un clip video.

Pensiile vor fi majorate în două etape anul viitor, în luna ianuarie și la toamnă.

Sistemul public de pensii: buget de 134,98 miliarde de lei în anul 2024

Bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pentru 2024 se stabileşte la venituri în sumă de 134,98 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă similară, atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, publicat astăzi de Ministerul Finanțelor.

Cupoanele de pensii pentru ianuarie se tipăresc FOTO: Arhivă, Adevărul
Cupoanele de pensii pentru ianuarie se tipăresc FOTO: Arhivă, Adevărul

Potrivit sursei citate, sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale are prevăzute venituri în sumă de 243,16 milioane lei şi cheltuieli de 161,81 milioane lei, atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 81,34 milioane de lei.

Pe de altă parte, bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferent sistemului asigurărilor pentru şomaj, se stabileşte la venituri în sumă de 2,31 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 2,094 miliarde lei la credite bugetare şi în sumă de 2,15 miliarde lei la credite de angajament, cu un excedent de 220,26 milioane de lei.

Majorarea bugetului destinat către sistemul public de pensii de datorează majorărilor și recalculărilor planificate pentru anul viitor.  Impactul bugetar pentru plata pensiilor se va ridica în 2024 la aproape 146,2 miliarde lei, cu 30,2 miliarde lei mai mult comparativ cu 2023, conform datelor Băncii Mondiale, furnizate Agerpres de surse din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite