Predoiu spune că este apăsat de tragedia din 2 Mai, dar că nu are ce să-și reproșeze

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, joi seară, la Digi24 că dincolo de această emoție provocată de dispariția celor doi tineri este obligat să-și mențină luciditatea și să-și stăpânească emoțiile, pentru a putea acționa.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Cătălin Predoiu, ministrul de Interne FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

 Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne a declarat la Digi24 că nu își reproșează nimic în legătură cu tragedia de la 2 Mai, pentru că nu este implicat direct în operațiunile de efectuare a actului polițienesc.

 „Într-o astfel de situație simți pe umeri o răspundere, oribum ai aborda-o mental”. „Simți pe umeri o răspundere oricum ai aborda mental. O situație de genul ăsta nu ar cum să nu te apese. E un post care apasă, dacă ești empatic, un om normal”, a mai spus ministrul.

Predoiu a mai spus că, „dincolo de această emoție provocată de dispariția celor doi tineri și de rănirea celui de-al treilea, ești obligat să-ți menții luciditatea pentru a prevenii astfel de situații”. Ministrul de Interne a trimis Corpul de Control la Constanța, pentru „a crea cadru, juridic, profesional și a desfășura expertiza necesară pentru investigarea minuțioasă a întregului lanț de evenimente”.

El a spusc că orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii.

 „Sunt sincer îndurerat de tragedia familiilor îndoliate și transmit personal sincere condoleanțe. Ca ministru al MAI prima mea datorie este să mă asigur că este lămurit complet și întreg adevărul cu privire la aceste împrejurări. Orice neglijență sau vinovăție constatată în cursul anchetei va fi supusă rigorilor legii”, a declarat Cătălin Predoiu.

Tragedia de pe litoral a avut loc sâmbătă, 19 august, când o mașină a intrat într-un grup de opt pietoni. Doi tineri au murit pe loc. Șoferul era drogat și a fugit de la locul faptei. A fost prins ulterior în Vama Veche.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite