Predoiu anunță declanșarea cercetării pentru mai mulți angajați ai IPJ Constanța. Şeful Inspectoratului a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat că una dintre concluziile Corpului de Control privind accidentul de la 2 Mai vizează cercetarea prealabilă faţă de șeful și mai mulți angajați ai IPJ Constanța. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Raportul propune următoarele măsuri. Declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege faţă de inspectorul şef de poliţie judeţeană Constanţa”, a anubnțat Predoiu.

Totodată, șeful MAI a precizat că inspectorul şef Constantin Adrian Glugă „şi-a înaintat raportul pentru eliberarea din funcţie”.

„Inspectorul general al IGPR va analiza şi dispune cu privire la declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege pentru mai mulţi lucrători de poliţie, un comisar şef de poliţie, adjunct al şefului IPJ Constanţa, un comisar şef de poliţie, şeful Serviciului Rutier din IPJ Constanţa, comisar de poliţie – şeful Poliţiei Mangalia, agent de poliţie – operator 112”, a mai explicat Predoiu.

Voi sesiza comisiile de disciplină cu raportul şi îl voi transmite Parchetului”, a mai completat Predoiu.

Conducerea Poliției din județ va face obiectul unui proiect pilot, care va servi drept exemplu pentru o reorganizare ulterioară la nivel național. 

„În perioda de tranziție va fi o nouă echipă managerială condusă de comisarul șef Mădălina Vlangăr, actual director al Centrului pentru Cooperare Polițienească Internațională”, a mai anunțat Predoiu.

Potrivit ministrului, agajații au încălcat mai multe prevederi ale legii. Vlad Pascu, oprit în trafic de şeful Serviciului Rutier Constanţa, trebuia sancţionat pentru lipsa semnului de începător, în plus, nu s-a respectat ridicarea plăcuţelor de înmatriculare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite