Poştaşii protestează în Piaţa Victoriei, pentru creşterea veniturilor şi condiţii mai bune de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşi cer salarii mai mari, concedii şi condiţii de muncă mai bune
Poştaşi cer salarii mai mari, concedii şi condiţii de muncă mai bune

Aproape 3000 de poştaşi din toată ţara protestează, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, pentru salarii mai mari, condiţii de muncă decente şi încetarea impunerii de a efectua muncă neplătită.

Lucrătorii poştali scandează „Hoţii" şi „Demisia" şi au bannere pe care scrie „Vrem concedii de odihnă, nu doar pe hârtie ci şi faptic!", „Uniţi vom căpăta drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă" şi „Vrem salarii decente", potrivit News.ro

„Trebuie să ne unim cu toţii, indiferent de confederaţie, pentru că altfel ăştia (guvernanţii - n.r.) fac numai ce vor. Prima revendicare este majorarea de salarii, dar conducerea v-a transmis să mai aveţi şi voi puţină răbdare. Am mai cerut să se plăteasca amenzile pentru şoferii care parchează neregulamentar, pentru că nu au unde şi nici nu au ce face, că ei sunt în timpul serviciului şi trebuie să îşi facă treaba”, le-a spus preşedintele SLPR, Matei Brătianu, protestatarilor.

Manifestanţii mai cer lucrătorilor poştali încetarea impunerii, de către conducerea Companiei Naţionale Poşta Română, a efectuării de muncă neplătită, efectuată la ordin de către factori poştali, agenţi, mânuitori de valori, şoferi, oficiante, diriginţi.

Protestul este organizat de Sindicatul Lucrătorilor  Poştali din România, organizaţie sindicală cu peste 20.000 de membri.

Protestatarii au anunţat că vor sta până la ora 13.00, în Piaţa Victoriei, pentru a cere salarii mai bune şi condiţii de muncă mai bune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite