Poliţia de Frontieră: Aglomeraţie în vămi din cauza blocării sistemului informatic vamal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia de Frontieră anunţă că la timpul necesar efectuării controlului de frontieră se mai adaugă şi cel necesar efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi, printre care Direcţia Generală a Vămilor care a notificat că sistemul informatic vamal nu funcţionează.

Acest aspect ”influenţează în mod evident timpul alocat controlului pentru autovehiculele de mare tonaj”, formându-se coloane de camioane.

Poliţia de Frontieră a anunţat, miercuri, că a fost notificată încă din 30 aprilie de către Direcţia Generală a Vămilor (DGV) că sistemul informatic vamal nu funcţionează.

”Direcţia Generală a Vămilor procedează la implementarea manuală a acestor mijloace de transport, aspect care influenţează în mod evident timpul alocat controlului pentru autovehiculele de mare tonaj”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Sursa citată precizează că, la graniţa cu Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, la timpul necesar efectuării controlului de frontieră se mai adaugă şi cel necesar efectuării formalităţilor de către celelalte autorităţi (Direcţia Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, C.N.A.I.R, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea Naţională Fitosanitară).

Principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria sunt aglomerate, miercuri, pe arterele dedicate ieşirii din ţară a camioanelor, formându-se coloane lungi, care ajung până la zece kilometri la Nădlac II, unde şoferii aşteaptă peste cinci ore.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite