Peste 20 de focuri au fost trase de poliţiştii de frontieră pentru prinderea unui traficant de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii de frontieră botoşăneni, în noaptea de marţi spre miercuri, după ce a încercat să introducă pe teritoriul ţării, cu ajutorul unui microbuz, peste 22.300 de pachete de ţigări. Pentru prinderea acestuia, poliţiştii au tras 23 de focuri de avertisment atât în plan vertical, cât şi în roţile maşinii.

În noaptea de 28 spre 29 mai, poliţiştii de frontieră din Botoşani au organizat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigarete. În jurul orei 01.40, poliţiştii de frontieră au observat pe malul râului Prut, la marginea localităţii Manoleasa Prut, judeţul Botoşani, un microbuz care circula cu farurile stinse. Autovehiculul era înmatriculat în Danemarca.

„Având suspiciuni cu privire la faptul că autovehiculul este implicat în activităţi ilegale, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autovehiculului, efectuând semnalul regulamentar de oprire. Însă conducătorul autovehiculului a accelerat, cu intenţia de a acroşa poliţiştii de frontieră, motiv pentru care aceştia au efectuat somaţia legală şi foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră. 

În momentul în care şoferul microbuzului nu a vrut să se oprească, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi au tras focuri de armă asupra pneurilor autovehiculului, care se deplasa pe DN 24C spre localitatea Manoleasa-Prut. 

După aproximativ 300 de metri, şoferul a pierdut controlul volanului şi după ce a lovit doi copaci, a abandonat

traficant tigari botosani foto frontiera

autoturismul avariat cu farurile aprinse şi motorul pornit şi a încercat să fugă spre malul râului Prut. 

Şoferul a fost prins la aproximativ o sută de metri de maşină, în apropierea malului râului Prut şi a fost reţinut. Acesta este de cetăţean român, de 21 de ani, şi locuieşte  în judeţului Botoşani. Deşi microbuzul a fost avariat în partea din faţă, tânărul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Când au verificat microbuzul, poliţiştii au descoperit, în partea din spate a microbuzului, în locul pentru transport marfă, mai multe colete ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră. Tânărul a declarat ca atât autovehiculul cât şi coletele cu ţigări îi aparţin. 

Captură de aproape 200.000 de lei

În urma inventarierii coletelor, poliţiştii au constatat că acestea aveau 22.380 pachete ţigări în valoare de 194.393 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 13.000 lei a fost dus la sediul S.P.F. Stânca pentru continuarea cercetărilor.

Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, dosarul urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni. Tânărul urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite