Peste 150.000 de medicamente interzise, descoperite în urma percheziţiilor făcute de Poliţie, vineri, în Bucureşti şi alte şase judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ppoliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor au desfăşurat 26 percheziţii
Ppoliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor au desfăşurat 26 percheziţii

Poliţiştii au identificat o instalaţie clandestină utilizată la producerea şi ambalarea substanţelor medicamentoase şi au ridicat sute de mii de comprimate, fiole, flacoane şi alte recipiente conţinând substanţe anabolizante, şi hormoni de creştere, în urma finalizării a 26 de percheziţii desfăşurate vineri, în  Bucureşti şi în judeţelor Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş.

De asemenea, în urma percheziţiilor care au fost desfăşurate la domiciliile membrilor a trei grupări infracţionale şi în locuri de producţie şi depozitare a unor substanţelor interzise, poliţiştii au ridicat aproximativ 350.000 de euro susceptibili a proveni din activitatea infracţională, precum şi arme de foc, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Mai multe persoane erau bănuite de implicarea în producţia, depozitarea şi comercializarea ilegală în România şi în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.

12 persoane au fost reţinute

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit o instalaţie clandestină utilizată la producerea şi ambalarea substanţelor medicamentoase şi au ridicat peste 150.000 de comprimate, fiole, flacoane şi alte recipiente conţinând substanţe anabolizante, hormoni de creştere şi alte asemenea produse conţinând diverse substanţe active.

De asemenea, au mai fost găsite şi ridicate diverse materii prime şi materiale folosite la producerea şi ambalarea produselor, aproximativ 350.000 de euro, susceptibili a proveni din activitatea infracţională a bănuiţilor, precum şi 5 arme de foc cu care ar fi fost deţinute ilegal.

În urma audierilor, 12 persoane au fost reţinute, nouă dintre acestea urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar faţă de trei persoane va fi dispusă măsura controlului judiciar de către procuror.  

Prejudiciu de un milion de lei adus statului

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, comercializarea de produse alterate în formă continuată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal şi de evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat până în prezent depăşeşte 1.000.000 de lei. Medicamentele erau comercializate atât în România, prin intermediul internetului, cât şi în alte state comunitare, în special în Spania şi Ungaria, prin intermediu unor persoane interpuse.


UPDATE Reţeaua care producea şi vindea steroizi, anihilată. Ce au găsit poliţiştii acasă la suspecţii care fabricau medicamente interzise

Doi morţi şi trei răniţi, între care un copil, după ce o autoutilitară s-a ciocnit cu un TIR în Bacău

Copil de 9 ani din Comăneşti, căutat de Poliţie după ce nu s-a întors acasă de la joacă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite