Percheziții la Institutul Marius Nasta: Suspiciuni de luare de mită pentru operații UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii de la Parchetul Capitalei și ofițerii anticorupție fac, miercuri, percheziții la Spitalul Marius Nasta din București, într-un dosar în care mai mulți medici și anesteziști sunt suspectați de luare de mită, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

institutul marius nasta jpeg

Perchezițiile vizează posibile fapte de luare de mită în legătură cu efectuarea unor intervenții chirurgicale. 

UPDATE: Procurorii au transmis un comunicat de presă în care menționează că perchezițiile au fost efectuate în două dosare penale. 

"La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Insitutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Bucureşti) în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită. 

În cele două cauze s-a reținut că, pe parcursul anilor 2022 - 2023, mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Bucureşti au primit, în mod repetat, diferite sume de bani şi bunuri de la diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu (efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirugicale). 

În cele două cauze au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. 

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale Direcţiei Generale Anticorupţie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale", au transmis procurorii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite