Percheziţii în Bucureşti la hoţii de icoane din opt biserici monumente istorice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au recuperat 14 icoane furate, pe care le-au prezentat într-o conferiţă de presă FOTO Adevărul
Poliţiştii au recuperat 14 icoane furate, pe care le-au prezentat într-o conferiţă de presă FOTO Adevărul

Ofiţeri de poliţie fac marţi dimineaţă percheziţii în Capitală pentru identificarea şi recuperarea unor icoane furate în urmă cu un an din opt biserici de lemn, monumente istorice, din judeţele Hunedoara, Mureş şi Vâlcea. Cinci dintre suspecţii din acest caz au fost deja trimişi în judecată.

Ispectoratul General al Poliţiei Române a ţinut o conferinţă de presă pentru a arăta situaţia icoanelor furate. Potrivit reprezentanţilor IGPR, în total s-au furat 114 icoane, dintre care, până astăzi, s-au recuperat 70, iar azi încă 14, în urma descinderilor.

Valoarea  celor 14 icoane recuperate astăzi, datate din secolul XVI, este de 200.000 de euro. Cei cinci suspecţi sunt acuzaţi de furt calificat şi dacă vor fi găsşiţi vinovaţi riscă până la 20 de ani de închisoare.

La descinderi

Percheziţiile sunt făcute de către poliţiştii de la Direcţia Investigaţii Criminale din Poliţia Română şi Serviciul de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara. Dosarul a fost instrumentat de Serviciul de investigaţii criminale din cadrul IPJ Hunedoara sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Ofiţerii au identificat suspecţii şi complicii acestora.

Membrii reţelei ar fi furat icoane în perioada august-septembrie 2011 din opt biserici din lemn, monumente istorice, din judeţele Hunedoara, Mureş şi Vâlcea.

Cinci dintre membrii grupării au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv. Totodată, anchetatorii au recuperat, până în prezent, 70 de icoane pictate pe sticlă şi pe lemn.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite