Orban, despre majorarea amenzilor: În perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi şi-au arătat efectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orban consideră că e oportună majorarea sancţiunilor
Orban consideră că e oportună majorarea sancţiunilor

Premierul Ludovic Orban afirmă că autorităţile fac uz de toate instrumentele posibile pentru ca un număr cât mai mare de oameni să respecte regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Întrebat dacă consideră oportună majorarea sancţiunilor aplicate celor care nu respectă aceste reguli, primul ministru a răspuns afirmativ, însă a precizat că acesta este apanajul Parlamentului. "Ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul”, spune Orban.

"Orice măsură de restricţie vedeţi că generează extrem de multă opoziţie în societate. Noi ne-am asumat introducerea de noi restricţii fiind în campanie electorală tocmai pentru că am considerat că este absolut necesară introducerea acestor restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri. Mai mult, avem la dispoziţie instrumente precum carantinarea şi aţi văzut că am luat decizia de carantinare peste tot unde DSP a solicitat carantina. (...) Încercăm să utilizăm toate instrumentele legale, să mobilizăm toate forţele de ordine pe care le avem pentru a putea asigura respectarea regulilor de protecţie şi pentru a sancţiona încălcarea regulilor de protecţie. Pe de altă parte, asta este: există o minoritate în populaţia României care nu respectă regulile", a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă, în opinia sa, ar trebui crescut cuantumul amenzilor aplicate celor care nu respectă regulile de protecţie şi de răspândirii noului virus, primul ministru a răspuns afirmativ. 

"Cu siguranţă ar fi trebuit, dar ştiţi foarte bine că în perioada stării de urgenţă am avut amenzi mari şi ele şi-au arătat efectul pentru că gradul de conformare a fost foarte bun. Au fost anulate practic toate amenzile prin decizia Curţii Constituţionale, iar Curtea Constituţională a stabilit că noi nu putem să mărim cuantumul amenzilor, lucrul ăsta poate să-l facă numai Parlamentul, care Parlamentul a stabilit actualul nivel a amenzilor”, a susţinut Orban.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite