O tânără româncă a fugit de acasă pentru a se căsători în Cipru. Bărbatul care o însoţea, arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Kathimerini
FOTO Kathimerini

Părinţii unei tinere de 18 ani din România au anunţat poliţia în momentul în care fiica lor a dispărut de acasă. Alertate prin Interpol, autorităţile din Cipru au identificat-o pe tânăra dată dispărută în aeroportul din Larnaca, când voia să ia un avion înapoi spre România.

Poliţiştii din Cipru au arestat, vineri, pe aeroportul din Larnaca, un tânăr român în vârstă de 25 de ani, suspect de trafic de persoane. În momentul arestării, bărbatul se pregătea să urce în avion alături de două tinere, una dintre ele fiind românca dată dispărută. Bărbatul este acuzat de trafic de persoane şi de intermedierea unor căsătorii aranjate, informează kathimerini.

Conform poliţiei, femeile, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, au ajuns în Cipru pentru căsătorii de convenienţă. Tinerele au fost de acord să se căsătorească în Cipru cu imigranţi din afara Uniunii Europene, în schimbul unor sume de bani.

Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe suspect după ce familia fetei dispărute a anunţat autorităţile. Miercuri, poliţia din Cipru a primit un mesaj de la Interpol şi a plasat numele fetei pe o listă specială de alerte.

Când tânăra a încercat să treacă de forţele de securitate din aeroport, a fost oprită de ofiţerii de frontieră. S-au ridicat suspiciuni şi asupra însoţitorilor tinerei. Potrivit surselor, toţi trei au mers împreună în Cipru şi aveau zbor de întoarcere în acelaşi avion.

Până în prezent, anul acesta, au fost recunoscute 13 victime ale traficului de persoane, dintre care 11 femei şi 2 bărbaţi.

Un raport al Statelor Unite susţine că Cipru este pe calea cea bună în combaterea traficului de fiinţe umane, precizând că trebuie să se facă eforturi mai mari în urmărirea penală a infractorilor şi ajutorarea victimelor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite