O româncă din Italia care se pregătea să revină în țară a fost victima unei escrocherii. Modalitatea de operare a hoților întrece orice imaginație

0
Publicat:

În dimineața zilei de vineri, 8 decembrie, un bărbat a sunat după ajutor, susținând că soția sa urma să nască. O femeie s-a grăbit să îl ajute, dar a fost jefuită de o a treia persoană, conform stiridiaspora.ro.

Femeie gravidă
Femeie gravidă. Foto: Arhiva Adevărul

Un complice i-a furat poșeta în timp ce aceasta îi ajuta pe cei doi soți

Incidentul a avut loc în jurul orei 13.30 în parcarea supermarketului Coop din Lodi. Victima este o femeie în vârstă de 60 de ani care, după ce își făcuse cumpărăturile, își punea cumpărăturile pe scaunul din partea pasagerului. Aceasta își lăsase poșeta pe partea șoferului. La un moment dat, atenția ei a fost atrasă de un bărbat care se afla într-un Citroen C3 gri.

Femeia în vârstă de 60 de ani a închis portiera mașinii sale și s-a apropiat de bărbatul care îi cerea indicații pentru a ajunge la spital: acesta i-a spus că soția sa, care stătea lângă el, urma să nască. Între timp, o a treia persoană a profitat de distragerea atenției victimei și a furat geanta care a fost lăsată în mașină.

Complicele s-a urcat apoi în mașina „viitorilor părinți“

Imediat după incident, un martor a dat imediat alarma. Carabinierii au intervenit la fața locului. Hoții ar fi obținut o pradă de 2.400 de euro profitând de faptul că femeia tocmai retrăsese suma în vederea reîntoarcerii în țară.

Martorul a declarat că evenimentul, într-o primă fază, l-a luat prin surprindere: "Am văzut scena în direct, dar totul s-a întâmplat prea repede pentru a-mi da seama", a spus el, dând mărturie carabinierilor din Lodi care au intervenit la fața locului.

În stare de șoc, femeia a fost liniștită de carabinieri, care au însoțit-o la stația de carabinieri din Via San Giacomo pentru a depune o plângere.

Un episod similar a avut loc la Codogno, la sfârșitul lunii noiembrie, când o femeie în vârstă de 70 de ani a fost abordată de un străin în parcarea Bennet, care i-a cerut indicații pentru a ajunge la Milano, modul de operare al infractorilor fiind foarte asemănător. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite