Nouă conducere la Spitalul Colţea. Cine este Paul Daniel Iordache, noul director interimar: şi-a făcut doctoratul la cel mai mare institut de genetică din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Daniel Iordache, director interimar la Spitalul Colţea
Paul Daniel Iordache, director interimar la Spitalul Colţea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că nu a mai prelungit mandatul actualului director al Spitalului Colţea. În locul lui Mircea Lupuşoru a fost numit Paul Daniel Iordache.

„Am hotărât să nu mai prelungesc mandatul directorului Spitalului Clinic Colţea, Mircea Lupuşoru. E nevoie de o nouă conducere a acestui spital şi va urma un concurs pentru asta. 

Până la organizarea concursului, interimatul va fi preluat de către Paul Daniel Iordache, medic epidemiolog, doctor al Universităţii Reykjavik din Islanda şi asistent universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, un bun profesionist din domeniul sănătăţii. 

Hotărârea mea fusese luată cu ceva vreme în urmă, iar schimbarea conducerii e primul pas din reforma necesară în acest spital şi în alte spitale din subordinea Primăriei Capitalei. Le mulţumesc medicilor care au semnalat inclusiv astăzi problemele de management din spital“, a scris Nicuşor Dan pe Facebook. 

Paul Daniel Iordache a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” în anul 2011. Şi-a început cariera medicală în domeniul Epidemiologiei, unde a activat ca rezident timp de trei ani, sub îndrumarea conf. dr. Adrian Bancescu. 

În acest cadru l-a cunoscut pe profesorul universitar Viorel Jinga, care l-a sfătuit să urmeze un doctorat în epidemiologie genetică în cadrul Proiectului ROMCAN. Aşa a ajuns să îşi întrerupă pregatirea în cadrul specialitaţii, prin Hotărâre de Ministru, în 2014, şi l-a ales ca mentor pe unul din cei mai performanţi cercetatori din lume, pe prof. Bjarni V. Halldorsson de la Universitatea Reykjavik din Islanda.

În anul 2018 a primit titlul de Doctor în Medicină cu calificativul foarte bine. Teza sa de doctorat s-a intitulat: „Epidemiologia genetică a Cancerului în România”. 

Profesorul univ. Viorel Jinga a explicat pentru Adevărul în ce a constat teza de doctoral a lui Paul Daniel Iordache, noul manager al Spitalului Colţea. În cadrul unui proiect al specialiştilor români cu cei de la Universitatea din Reykjavik din Islanda, în care se studia genetica unor afecţiuni foarte grave, cum ar fi cancerul de colon, de prostată, de sân şi de plămâni, era nevoie de un doctorand, care să-şi desăvârşească doctoratul în Islanda.

„El era medic rezident epidemiolog şi a studiat patru ani la Institutul «deCode», cel mai mare institut de genetică din lume. Proiectul a fost un succes. Practic, pacienţilor noştri din România li s-a determinat ADN-ul şi diverse modificări genetice şi noi le corelam cu tipurile de cancer“, a explicat prof. univ Viorel Jinga.. 

Proiectul a fost o reuşită. „La fiecare tip de cancer, modificările genetice se adună într-un registru şi probabil, mai târziu se va face un test care arată anumite modificări şi pot să ai o valoare pronostică şi poţi să spui prin modificarea genetică dacă boala va avea o evoluţie rapidă, agresivă“, a mai spus prof.univ.  Viorel Jinga.

După finalizarea proiectului, Paul Daniel Iordache şi-a echivalat doctoratul în România şi apoi a dat concurs la catedra de epidemiologie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite