Noi mărturii ale victimelor fraților Tate: Ca să nu-i lase urme de violență, i-a ridicat brațul pentru a-i desface operația

0
Publicat:

Anchetatorii redau, în dosarul în care frații Tate sunt arestați preventiv pentru trafic de persoane și viol, mărturia unei victime care ar fi fost agresată de una dintre complicele celor doi britanici.

Noi detalii din cazul Tate FOTO: Inquam Photos
Noi detalii din cazul Tate FOTO: Inquam Photos

„Inculpata s-a supărat foarte tare pe C. pe motiv că a sunat la poliție, a mers în camera ei cu gândul de a o da afară și, pentru a evita să-i lase urme de violență pe corp, i-a ridicat brațul tocmai pentru că aceasta își făcuse recent implant mamar și astfel exista riscul de a i se desface operația”, se arată în dosarul DIICOT, potrivit Digi24.

Victima fraților Tate a povestit anchetatorilor că, după ce a ajuns la poliție, agentul care i-a preluat plângerea a îndemnat-o să se împace cu fosta sa colegă, cea care era mâna dreaptă a celor doi frați.

„A doua zi, când a mers la poliție pentru a fi audiată, a fost întâmpinată de un domn polițist tânăr, cu barbă, care i-a recomandat să se împace cu ele, spunându-i că o cunoaște pe inculpata R.L, deoarece au fost colegi și că le va chema la sediul poliției”, se arată în dosar, potrivit sursei citate.

În dosarul de la DIICOT apar noi detalii despre suspiciunile anchetatorilor că rețeaua Tate ar fi fost favorizată de polițiștii din orașul Voluntari. 

Victimele, obligate să facă videochat 12 ore

În document, instanța trece în revista probele procurorilor, printre care modul în care erau tratate tinerele, menționând că, în unele cazuri, erau forțate să lucreze 12 ore încontinuu, fără pauză.

În urma celor prezentate în dosar, judecătorul consideră că este necesară cea mai dură măsură preventivă, mai exact arestul preventiv.

„Judecătorul are în vedere periculozitate deosebită a inculpaților, capacitatea acestora de a identifica segmente de victime cu o vulnerabilitate crescută, în căutarea unor oportunități mai bune de viață, ca apoi să consider că vinovații sunt victimele care doresc îmbogățirea, nu traficanții care obțin profituri uriașe din exploatarea vulnerabilității materiale a acestora”.

Potrivit documentului, judecătorul are în vedere capacitatea și efortul inculpaților de a exercitarea unui control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite