Video Momentul dramatic în care un pompier s-a aruncat în râu să-i salveze pe Bianca, Patrizia și Cristian. De ce nu a reușit să ajungă la ei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bianca, Patrizia și Cristian, tinerii luați de viitură în Italia, au fost la un pas să scape cu viață. Un pompier sare în apă după ei și se zbate să-i salveze. Curenții l-au împiedicat să avanseze și să ajungă la cei trei tineri.

Imaginile au fost publicate de Corriere della Sera. Unul dintre trecătorii care se aflau pe podul din apropiere a filmat momentul în care un pompier s-a aruncat în râul învolburat, în încercarea disperată de a ajunge la ei

„În acea zi blestemată de 31 mai, un pompier eroic - specializat în salvări pe râu - a încercat să le salveze pe Bianca Doroș, Patrizia Cormos și Cristian Molnar, scufundându-se în apele tot mai agitate ale râului Natisone”, scrie publicația citată.

O nouă înregistrare video dramatică, filmată în acea zi de unul dintre trecătorii care au asistat la tragedie pe podul roman din Premiaracco (Udine), îi arată pe cei trei tineri îmbrățișându-se pe insula acum scufundată în mijlocul râului și pe pompierul care înoată în încercarea de a ajunge la ei.

Pe mal, colegii săi pot fi văzuți ținându-l ancorat cu o frânghie de un stâlp în zona împădurită din jurul Natisone. În ciuda încercărilor sale, curentul puternic și râul vizibil umflat l-au împiedicat pe pompier să se apropie de insuliță. După ce și-a dat seama că salvarea nu era posibilă, a fost nevoit să se întoarcă pe malul râului.

„Deși videoclipul se concentrează pe momentele acestei încercări disperate, între timp, alți pompieri au montat un sistem de frânghii, legate de camionul cu scară cu care ajunseseră pe Podul Roman, pe care le-au aruncat apoi în jos într-o încercare disperată de a le întinde peste cei trei băieți”, notează Corriere della Sera.  

Din nefericire, după câteva minute, a venit potopul teribil și i-a luat pe cei trei tineri de 20 de ani. Trupurile lui Bianca și Patrizia au fost găsite abia pe 2 iunie 2024, într-o zonă situată între 700 și un kilometru de la insuliță.  Cristian este în continuare căutat.

 Autoritățile din Italia au deschis o anchetă, pentru a se vedea dacă tragedia putea fi evitată. Potrivit datelor, elicopterul care putea să îi salveze pe tineri a plecat la mai bine de 20 de minute după ce s-a dat alarma, după apeluri repetate la serviciul de urgență. 

Bianca și Patrizia, cele două prietene înecate în Italia, au ajuns acasă

Mașina funerară cu trupurile Patriziei Cormos, 20 de ani, și Biancăi Doros, 23 de ani, cele două tinere românce care au murit înecate în Italia, a ajuns joi, 6 iunie 2024, acasă în Satul Mare. Autoritățile locale au declarat doliu în toată comuna, iar familiile au arborat steagul negru.

Corpul neînsuflețit al Biancăi Doroș a fost dus la casa părintească din Valea Seacă, în timp corpul neînsuflețit al Patriciei Cormoș a ajuns la Bocicău, la casa părintească. Cele două tinere au fost îmbrăcate în rochii de mireasă.

 Patrizia Cormos și Bianca Doros au ajuns acasă FOTO: X
Patrizia Cormos și Bianca Doros au ajuns acasă FOTO: X

La locuința Biancăi, din Valea Seacă a fost arborat steagul negru, iar în curte, familia și prieteni, s-au îmbrăcat în costume tradiționale, scrie presasm. Toate rudele și sătenii au întâmpinat mașina firmei de pompe funebre. 

Autoritățile locale au declarat zi de doliu în toată comuna pentru ziua de vineri, iar sâmbăta va avea loc slujba de înmormântare pentru cele două tinere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite