Moldova se simte ameninţată de amplasarea scutului antirachetă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implementarea elementelor scutului american de apărare antirachetă în România pune în pericol securitatea naţională a Moldovei, au estimat specialiştii ruşi şi moldoveni, ieri, la Chişinău, la un seminar organizat de o fundaţie umanitară rusă.

"SUA, România şi celelalte state membre NATO considera amplasarea scutului antirachetă în Europa Orientală ca o garanţie pentru stabilitatea politică în regiune. Totuşi, având în vedere reacţia negativă a Moscovei, este necesar să începem un dialog constructiv pentru a găsi o soluţie în această privinţă", a declarat liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, adăugând că ţara sa "trebuie neapărat să ia parte la această discuţie", relatează Ria Novosti.

"Statele Unite încearcă să îmblânzească nu doar Rusia, dar şi China, pentru a-şi amplasa scuturile antirachetă acolo unde vor şi pentru a-şi întări poziţia geostrategică în lume", a afirmat Evgheni Kojokhine, director adjunct al Agenţiei Federale ruse pentru afaceri în Comunitatea Statelor Independente.

Liderul Partidului Social-Democrat din Moldova, Dimitri Braghis, a afirmat că "înainte de a accepta să găzduiască scutul american antirachetă, România ar fi trebuit să notifice intenţia sa către ţările vecine".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite