Miting pe Calea Victoriei, în semn de susținere pentru cetățenii israelieni ținuți prizonieri în Fâșia Gaza

0
Publicat:

Mitingul „Solidari cu cetățienii israelieni ținuți ostatici în Fâșia Gaza”, organizat de Ambasada Israelului în București, va avea loc pe Calea Victoriei astăzi după amiază. Jandarmeria va lua măsuri de ordine și siguranță publică.

Miting organizat de Ambasada Israelului în România pe Calea Victoriei
Miting organizat de Ambasada Israelului în România pe Calea Victoriei

Ambasada Israelului la București organizează mitingul pe Calea Victoriei, joi, între 15:00 și 19:00, potrivit G4Media. 

Jandarmeria Română a anunțat că vor fi adoptate măsuri pentru păstrarea ordinii și siguranței publice. 

Joi, 02 noiembrie 2023, în intervalul orar 15:00 – 19:00, pe Calea Victoriei (în perimetrul statuii ecvestre Carol I), Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor la adunarea publică organizată de Ambasada Statului Israel la București, în semn de solidaritate cu cetățenii israelieni ținuți prizonieri în Fâșia Gaza, precum și cu întreg poporul israelian”, declară Jandarmeria Română. 

Persoanele care vor participa la manifestație și nu numai, sunt sfătuite să aibă înțelegere față de măsurile adoptate, să aibă un comportament civilizat, să respecte, indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial, transmit reprezentanții Jandarmeriei. 

De asemenea, aceștia le recomandă „tuturor participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase”, pentru siguranța publică. 

Sâmbătă se vor împlini patru săptămâni de când gruparea teroristă Hamas a răpit sute de israelieni, ceea ce a declanșat războiul dintre Israel și Fâșia Gaza. 

Teroriștii Hamas au publicat zilele trecute un videoclip în care apar trei femei israeliene ținute ostatice. Una dintre ele îi adresează un mesaj premierului israelian în care îi cere să încheie un schimb de prizonieri cu mişcarea islamistă pentru a obţine eliberarea lor. Premierul Israelului a catalogat mesajul drept „propagandă psihologică crudă". 

Cel puțin 239 de persoane ar fi ținute în captivitate de cei din gruparea teroristă Hamas, potrivit ultimului bilanţ al Israelului.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite