Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române pentru preluarea unor pacienţi ucraineni. Aeronava Spartan transportă trei persoane din Polonia în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeronava C 27 J Spartan

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, face, duminică, o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni - Rzeszów–Jasionka (Polonia) – Copenhaga (Danemarca) - Otopeni.

„Astfel, trei pacienţi ucraineni, în vârstă de 18, 49 şi, respectiv, 50 de ani, vor fi preluaţi de pe Aeroportul Internaţional Rzeszów-Jasionka şi transportaţi la Copenhaga pentru tratament în unităţi medicale din Danemarca”, a transmis, duminică, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti şi ai Bazei 90 Transport Aerian. 

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 9.00. 

Potrivit MApN, solicitarea de transport aerian a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma solicitării Ucrainei, în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, prin intermediul platformei Early Warning and Response System (EWRS) – mecanism creat de Comisia Europeană pentru facilitarea transferului de pacienţi din Ucraina către ţările membre. 

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite