Ministrul Educaţiei a retras titlurile de doctor ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a retras titlurile de doctor deţinute de către fostul ministru de Interne Petre Tobă şi de către primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, după ce contestaţiile acestora la deciziile CNATDCU de plagiat au fost respinse.

Mircea Dumitru a semnat miercuri ordinele de retragere a titlurile de doctor deţinute de către Petre Tobă şi Florentin Pandele.

„Ambele ordine au fost semnate ieri (miercuri, n.r.). Din perspectiva Ministerului Educaţiei acesta este punctul final. Ce se întâmplă mai departe, dacă domniile lor vor să dea în judecată Ministerul Educaţiei sau anumite persoane care au lucrat în această zonă a CNATDCU sau a administraţiei Ministerului, este decizia domniilor lor, dar pentru Ministerul Educaţiei acesta a fost punctul final”, a declarat joi ministrul Educaţiei Mircea Dumitru.

Consiliul General al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în 12 octombrie, că fostul ministru de Interne Petre Tobă şi primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele au plagiat în lucrările lor de doctorat şi a anunţat că va trimite la Ministerul Educaţiei propunerea de retragere a titlurilor de doctor acordate acestora.

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a contestat decizia CNATDCU şi i-a acuzat pe membrii Consiliului General al CNATDCU de abuz în serviciu, trimiţând o plângere penală la Parchetul Înaltei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Şi Florentin Pandele a contestat decizia CNATDCU.
 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite