Minerul grav rănit internat la Spitalul Floreasca a murit. Bilanţul accidentului din mina Lupeni creşte la doi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lupeni

Minerul grav rănit în accidentul din mina Lupeni adus la Bucureşti vineri dimineaţă a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, informează Digi 24. Potrivit sursei citate, medicii au declarat decesul în jurul orei 19.00.

Minerul fusese internat la Spitalul Floreasca după ce a fost salvat din mină la circa 12 ore după ce tavanul galeriei s-a prăbuşit peste el şi peste alţi doi ortaci. 

Potrivit declaraţiei de vineri dimineaţă a medicului Bogdan Opriţa de la Spitalul Floreasca, minerul internat la spitalul bucureştean era în stare gravă, „întreg organismul prezentând o suferinţă generalizată“ cauzată de strivirea trupului. 

Bilanţul victimelor accidentului de joi de la mina Lupeni creşte astfel la doi morţi şi un rănit.

Joi după-amiază, cu câteva minute înainte de ora 14.00, o surpare produsă în urma deranjării susţinerii abatajului din subteranul minei Lupeni a generat blocarea a trei oameni la peste 400 de metri sub pământ. În momentul surpării, se aflau în abatajul cu o lăţime de aproximativ 4 metri şi o înălţime de 2 metri, 11 persoane. Opt mineri au părăsit zona periculoasă, şapte dintre ei fiind implicaţi în derularea operaţiunilor de suport tehnic, unul reuşind să se evacueze singur, având răni uşoare.

Trei mineri cu vârste între 39 şi 43 de ani au fost blocaţi de o acumulare de minereu pe o lungime de aproximativ 20 de metri. Echipele de salvatori minieri au muncit 15 ore pentru aducerea la suprafaţă a celor trei victime.

Prima persoană blocată în Mina Lupeni a fost scoasă la suprafaţă, în noaptea de joi spre vineri, la ora  1.30, după mai bine de 11 ore de la surparea tavanului unui abataj din mină. Bărbatul a fost preluat de un elicopter şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a decedat vineri seară.

Aproximativ o oră mai târziu, cel de-al doilea miner care a fost blocat în subteran şi care a fost găsit de salvatori a fost scos şi el din Mina Lupeni, acesta având răni uşoare, a fost preluat de medicii de la Ambulanţă.

Ulterior a fost scos din mină trupul lui Lucian Codlean. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Anemona Doda, cel de al treilea miner a fost găsit în jurul orei 5.00, s-a încercat resuscitarea la faţa locului, însă fără succes, apoi a fost scos la suprafaţă şi a fost declarat decesul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite