Meteorologi rătăciţi pe munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UPDATE, ASTĂZI, ORA 12.30:
Căutările celor doi tineri dispăruţi se fac în „Căldările Ţarcu“


Citeşte alte detalii interesante:

Cei doi tineri daţi dispăruţi urmau să îşi petreacă sărbătorile la Centrul Meteo Ţarcu

De două zile, salvamontiştii îi caută pe soţii Ionuţ (33 de ani) şi Adriana Gruia (20 de ani), care au dispărut de sâmbătă pe Muntele Ţarcului. Şansele ca cei doi să fie găsiţi în viaţă sunt tot mai mici, pentru că ei nu aveau provizii asupra lor, iar viscolul i-a luat prin surprindere.

Meteorologul a părăsit în cursul zilei de sâmbătă, Staţia Meteo Ţarcu, la care este angajat, ca să o ia pe soţia sa. Cei doi urmau să îşi petreacă Sărbătorile în vârf de munte, unde Ionuţ trebuia să facă de serviciu. Bărbatul a ajuns la Cabana Cuntu de unde şi-a luat soţia şi împreună au plecat spre staţia meteo.

Lucrurile au început să se complice, odată cu declanşarea viscolului în Munţii Ţarcului.„Verişorul lui a anunţat serviciul de salvamont că cei doi soţi nu au mai ajuns la destinaţie", spune Valentin Balaban, şeful serviciului Salvamont Caraş-Severin.

Tinerii s-au căsătorit acum un an. Părinţii băiatului nu îşi pierd speranţa şi sunt încrezători în faptul că salvamontiştii îi vor găsi pe cei doi, teferi. În ciuda optimisului afişat de familie, alpiniştii care au pornit căutările alături de salvamontiştii cărăşeni sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

"Este dificil să ne pronunţăm acum, dar pe măsură ce timpul trece, şansele să îi găsim în viaţă sunt tot mai mici", a declarat alpinistul Coco Galescu, unul dintre cei care le-au luat urma rătăciţilor.

URMĂRIŢI resita.adevarul.ro PENTRU A AFLA NOUTĂŢI DESPRE ACEST CAZ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite