Meme Stoica, audiat de procurori în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie judecătorul Stan Mustaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti a fost scos, săptămâna trecută, din Penitenciarul Rahova, unde execută pedeapsa primită în dosarul „Transferurilor”, şi dus în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, este acuzat de fapte de corupţie.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, Mihai Stoica a fost întrebat de anchetatori dacă îl cunoaşte pe magistrat şi dacă a fost contactat pentru a i se propune o soluţie favorabilă în cazul cererii de eliberare pe care a depus-o.

Managerul a răspuns că nu îl cunoaşte pe Stan Mustaţă şi nici pe grefiera Mariana Curea, şi că nu are cunoştinţă dacă vreun apropiat de-al său ar fi luat legătura cu judecătorul.

Mai mult, potrivit aceloraşi surse, Stoica le-a spus anchetatorilor că nu a fost contactat de nimeni care să îi propună o soluţie favorabilă în cazul cererii prin care acesta solicita anularea pedepsei primite în dosarul „Transferurilor”.

Stan Mustaţă a fost arestat preventiv, pe 29 aprilie, sub acuzaţia că lua mită pentru a da sentinţe favorabile în dosare, oferindu-şi serviciile ca la piaţă. El îşi trimitea complicii la locuinţele celor pe care urma să-i judece, după ce le dădea adresele complete – pe care le lua din dosar – şi îşi oferea serviciile ilegale de eliberare contra cost.

Dacă cei contactaţi refuzau propunerea magistratului, aceştia erau ameninţaţi cu pronunţarea unor hotărâri judecătoreşti nefavorabile, chiar dacă aveau dreptul la o soluţie favorabilă.

Asta arată procurorii în referatul cu propunere de arestare preventivă, care mai adaugă faptul că membrii grupului infracţional din care judecătorul făcea parte acţionau coordonat, fiecare dintre ei având roluri bine stabilite, astfel încât aportul fiecăruia să se coreleze cu acţiunile celorlalţi în realizarea scopului urmărit.

Mustaţă vorbea cu complicii săi despre Meme Stoica

La mâna magistratului ar fi trebuit să ajungă şi managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai (Meme) Stoica, care, încă de când a ajuns la închisoare, a formulat o cerere prin care solicita anularea pedepsei pe care a primit-o în dosarul „Transferurilor“.

Anchetatorii au redat în referatul prin care au cerut arestarea judecătorului o serie de discuţii între acesta şi unul dintre complicii săi. 

„Cu ocazia convorbirii din data de 28 aprilie 2014, când la întrebarea inculpatului Ion Boraciu: „Ce ai făcut cu Meme? Mai poţi să faci ceva cu Meme?“, Stan Mustaţă a răspuns afirmativ, condiţionând actul de justiţie de remiterea, cu titlu de mită, a unei sume de bani, fără a preciza valuta: „Cincizeci, patruzeci, treizeci. Sub treizeci dă-l în… [cuvânt obscen]…“, se arată în documentul citat.

Într-o discuţie anterioară, interceptată pe 7 aprilie, între Mustaţă şi Boraciu, judecătorul a adus vorba despre contestaţia în anulare a lui Mihai Stoica. Stan Mustaţă spune că i-a admis în principiu contestaţia în anulare.

„Şi la Meme, la Meme, Nelu (aşa îi spunea magistratul lui Boraciu – n.r.), Nelu, la Meme, I-am admis în principiu, că se admite. Până pe 16, spune-i: Bă, ţi-am zis că de admis în principiu, mă obligă legea, da’ mai departe o...(cuvânt obscen)... pe lege, …(neinteligibil)…, să fiu al dracu“, potrivit documentului citat. Însă, spre surprinderea judecătorului, avocata lui Mihai Stoica a refuzat propunerea, lucru care l-a enervat pe acesta.

Ion Boraciu: „Nu vrea, că zice că pe bune iese şi…“. Stan Mustaţă: „Fir-ar mama ei a dracu! Băga-şi-ar …(cuvânt obscen)… în mama ei!“.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

INTERCEPTĂRI Când discuta despre intervenţiile în dosare, judecătorul Mustaţă îşi băga complicii în baie, dădea drumul la apă şi vorbea în şoaptă

Libertatea lui Mihai Stoica, în opinia judecătorului Stan Mustaţă, valorează cel puţin 300 de milioane de lei vechi, pentru că managerul are „bani şi mulţi avocaţi”. Asta arată procurorii în referatul cu propunerea de arestare preventivă în dosarul magistratului de la Curtea de Apel Bucureşti. În timp ce discuta despre intervenţiile în dosare, magistratul îşi băga complicii în baie, dădea drumul la apă şi vorbea în şoaptă.

Stan Mustaţă, magistratul care îl judecă pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, reţinut pentru aderare la un grup infracţional şi luare de mită

Judecătorul Stan Mustaţă, care face parte din completul care îl judecă pe Dan Voiculescu în dosarul „ICA”, şi grefiera Mariana Curea au fost arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Dan Voiculescu: Cred că DNA a încercat să pună presiune pe judecătorul Mustaţă. Nu îl cunosc pe magistrat!

Dan Voiculescu a depus o sesizare la Parchetul General prin care a cerut să se facă o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a precizat că acţiunea de marţi a procurorilor este o presiune asupra judecătorului Stan Mustaţă care urma să dea o sentinţă în dosarul ICA. Magistratul Mustaţă a fost ridicat în această dimineaţă de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la audieri. Ulterior, acesta a fost pus sub urmărire penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite