Mărturia uneia dintre cursantele instructorului de yoga Eugen Mîrtz, acuzat de trafic de persoane și viol: „M-a speriat foarte tare”

0
Publicat:

Una dintre elevele maestrului spiritual Eugen Mirtz, care se confruntă cu acuzații de trafic de persoane şi viol, a dezvăluit că își atingea cursantele, existând și o „apropiere fizică față de unele fete”. 

Eugen Mirtz
Eugen Mirtz, maestru spiritual şi discipol al lui Gregorian Bivolaru. Foto: Arhivă

Cu siguranță era ceva ce ducea spre sectă", a mărturisit tânăra sub protecția anonimatului, conform Antena3. 

„Apropierea fizică față de unele fete, care veneau de mai mult timp și le vedeam în sala că erau tot timpul cele care stăteau în față și așa mai departe, apropierea se vedea clar. 

Ori chestia asta pe mine m-a speriat foarte tare, chiar dacă în aparență era ceva foarte mărunt, deja începuseră să mi se pară foarte multe lucruri foarte dubioase și mi se părea doar o chestiune de timp până cumva să fie și alte lucruri cu mișcarea aia. 

Ori eu ce am citit despre mișcarea aia m-a îngrozit destul de tare, motiv pentru care nu am vrut să risc. 

Plus că exista, cum am spus, apropierea asta între ei, deci și între ei și ceilalți instructori și între ei și unele cursante care veneau mai des. 

Părea așa ca un grup foarte strâns și din cauza asta mie îmi rezultă că nu ar fi ok. 

Da, părea cumva ca au un cerc aproape de nu știu, poate e un cuvânt mare, dar nu l-aș numi poligamie, însă cu siguranță era ceva ce ducea spre sectă", a mai spus ea. 

Cu ce acuzații se confruntă instructorul de yoga 

Amintim faptul că joi, 25 aprilie, după ce mai întâi au avut loc percheziţii la 13 locaţii din Bucureşti, procurorii DIICOT l-au reţinut pe Eugen Mîrtz. 

Conform procurorilor, Mîrtz ar fi liderul unui grup infracţional format din cinci persoane, care se ocupa cu traficul de fete şi care a acţionat în Bucureşti începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024. 

Mai exact, liderul grupului, în calitatea sa de maestru spiritual şi instructor de yoga, a recrutat 8 tinere aflate în stare de vulnerabilitate, pe care le-a obligat să presteze servicii de videochat. Fetele erau ţinute în mai multe apartamente din Bucureşti pe care le deţin acuzaţii, locaţii care au fost transformate în adevărate studiouri de videochat. 

Banii obţinuţi de victime din această activitate erau viraţi în conturi bancare deschise pe numele unor societăţi comerciale. Pentru a deţine cât mai mult controlul asupra lor, fetele erau obligate să raporteze într-un „grup de lucru” ora la care îşi începeau şi îşi încheiau activitatea. 

În plus, maestrul spiritual Eugen Mirtz este acuzat şi de viol, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu una dintre fete, împotriva voinţei ei. 

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecţii ar fi obținut din activitățile infracționale desfăşurate timp de 12 ani aproximativ 1,4 milioane de euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite