MAE transmite o atenţionare de călătorie pentru Republica Slovenia: Pericol de incendii masive de vegetaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ministerul Afacerilor Externe informează, sâmbătă, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Slovenia că există pericole majore din cauza incendiilor izbucnite în regiunea Kras, ca urmare a valului actual de caniculă.

Incendiile au devastat o porţiune semnificativă de câmpie şi deal din regiunea vestică Kras, pentru stingerea lor fiind deja cooptaţi 1.000 de pompieri şi peste 260 de lucrători forestieri. Forţele Armate ale Republicii Slovenia sunt, de asemenea, implicate în eforturile de stingere a incendiilor. 

În prezent, se alocă resurse suplimentare pentru stingerea incendiilor şi crearea de coridoare de evacuare, prin cooptarea de detaşamente noi de pompieri în zonele din vecinătatea satelor Opatje, Koritana Krasu, Hudi Log, Renče şi a oraşului Nova Gorica. 

Există temeri privind reizbucnirea incendiilor, ca urmare a intensificării vântului. În plus, situaţia este defavorabilă şi ca urmare a deteriorării calităţii aerului în zonele afectate de fum, care s-au extins din zona Kras către regiunile Gorenska şi Slovenia Centrală. În regiunile de coastă există pericolul apariţiei problemelor respiratorii şi a iritaţiilor oculare. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în R. Slovenia: +38640980068.

 Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://ljubljana.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite