MAE: Încă un român și-a semnalat prezența în Nouza Caledonie, devastată de revolte

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, luni, că are în atenție situaţia a patru cetățeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra și Consulatului General al României la Paris pentru a-și semnala prezența pe teritoriul francez de peste mări.

Noua Caledonie, devastată de revolte pe fondul reformei electorale FOTO Profimedia
Noua Caledonie, devastată de revolte pe fondul reformei electorale FOTO Profimedia

„În continuarea informațiilor transmise în contextul protestelor ample din Noua Caledonie, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, la acest moment, are în atenție situaţia unui număr total de patru cetățeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra și Consulatului General al României la Paris pentru a-și semnala prezența în teritoriul francez de peste mări”, a informat MAE într-un comunicat de presă.

Ministerul a mai precizat că „reprezentanții Consulatului General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, menţin în permanenţă legătura cu cei patru cetăţeni români, asigurându-i de faptul că au întreprins și întreprind în continuare demersurile necesare în vederea acordării de asistență și protecție consulară, inclusiv prin solicitarea de sprijin autorităților franceze competente”.

Potrivit sursei citate, „în dialogul cu reprezentanții consulatului, cetățenii români au menționat că au o stare bună de sănătate și se află în continuare în locațiile comunicate la momentul semnalării prezenței în Noua Caledonie”.

„MAE precizează că reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri și pe lângă Înaltul Comisariat al Republicii din Noua Caledonie, pentru obținerea unor informații suplimentare de actualitate, reprezentanții din Noua Caledonie menționând că situația de pe plan local se ameliorează, însă procedura restabilirii ordinii este de durată. Totodată, Consulatul General al României la Paris a semnalat Înaltului Comisariat al Republicii din Noua Caledonie prezența celor patru cetățeni români pe spațiu și a datelor acestora de contact (localizare și numere de telefon). Consulatul General al României la Paris, inclusiv prin Birourile Atașatului de Afaceri Interne și al Atașatului Apărării din cadrul Ambasadei României la Paris, precum și Ambasada României la Canberra continuă cooperarea cu autoritățile competente și cu partenerii internaționali pentru coordonare și acordarea de sprijin cetăţenilor români, în funcție de evoluțiile înregistrate pe plan local”, a mai explicat sursa citată.

Potrivit MAE, „cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +33680713729”.

MAE a emis o atenționare de călătorie (https://www.mae.ro/node/64696), în contextul decretării, de către președintele Republicii Franceze, a stării de urgență în teritoriul francez de peste mări. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite