MAE: 27 de români au fost reţinuţi pentru trafic de persoane, în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi cetăţeni români au fost reţinuţi pentru trafic de persoane în Ungaria şi Austria în ultimele zile, în contextul valului de imigranţi cu care se confruntă Europa
Mai mulţi cetăţeni români au fost reţinuţi pentru trafic de persoane în Ungaria şi Austria în ultimele zile, în contextul valului de imigranţi cu care se confruntă Europa

Ministerul de Externe precizează că, din data de 26 august, în Ungaria au fost reţinuţi 27 de cetăţeni români pentru trafic de persoane. Până în acest moment niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară, conform sursei citate.

UPDATE 18:25 - Ambasada României la Budapesta a fost informată, duminică, de Poliţia ungară, că un cetăţean român a fost reţinut în cursul dimineţii în apropierea localităţii Kistelek pentru suspiciunea de trafic de persoane, MAE precizând că numărul românilor reţinuţi în Ungaria începând din 26 august este de 27.


„Ambasada României la Budapesta a fost informată pe 30 august 2015, de Poliţia din Budapesta, că trei cetăţeni români au fost reţinuţi pentru suspiciunea de trafic de persoane, la data de 29 august 2015. Cei trei cetăţeni români au fost audiaţi la data de 29 august 2015 şi se află în arestul Poliţiei Budapesta", se arată într-un comunicat transmis duminică de Ministerul de Externe.

MAE precizează că, din data de 26 august, în Ungaria au fost reţinuţi 26 de cetăţeni români pentru trafic de persoane.

Până în acest moment, niciunul dintre aceştia nu a solicitat asistenţă consulară, menţionează Ministerul de Externe.

"Ambasada României la Budapesta menţine legătura cu autorităţile ungare în cazurile cetăţenilor români reţinuţi în Ungaria pentru trafic de persoane", se mai arată în comunicat.

Conform poliţiei ungare din Gyor-Moson-Sopron, un şofer român în vârstă de 29 de ani a fost reţinut sâmbătă, după ce în autovehiculul său au fost descoperiţi şase cetăţeni sirieni, care nu deţineau documentele necesare trecerii frontierei din Ungaria şi Austria. Prin urmare, românul este cercetat de autorităţile ungare pentru trafic de persoane.

Potrivit poliţiei din judeţul Csongrad, un alt român a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce conducea o camionetă marca Ford pe autostrada M5, în care erau înghesuiţi 41 de imigranţi clandestini. Românul va fi de asemenea cercetat pentru trafic de persoane.

De asemenea, sâmbătă seara, MAE a anunţat că autorităţile austriece au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români, şoferi ai unor camioane în care se aflau mai multe persoane, în localitatea Braunau, respectiv la Salzburg.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite