Licitaţie organizată de Poliţia de Frontieră, verificată de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Concurenţei a declanţat o investigaţie pe piaţa serviciilor de mentenanţă pentru patru nave ale POliţiei de Frontieră FOTO Arhivă/Facebook
Consiliul Concurenţei a declanţat o investigaţie pe piaţa serviciilor de mentenanţă pentru patru nave ale POliţiei de Frontieră FOTO Arhivă/Facebook

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie, ca urmare a unei sesizări, cu privire la o licitaţie organizată de Poliţia de Frontieră pentru achiziţionarea de servicii de mentenanţă pentru patru nave.

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă de către Japan Radio Co., Ltd. (Japonia), distribuitorul său exclusiv în România (S.C. Navtron S.R.L.), distribuitorii autorizaţi (Polar DenizcilikVe Deniz Malzemeleri AS-Turcia, Alphatron Marine B.V - Olanda, Alhoutyam L.T.D. - Israel, Space Electronics -Grecia şi Nova Electronics -Grecia), precum şi de către Terma A/S (Danemarca).

„Investigaţia, declanşată în urma unei plângeri, are ca obiect posibile înţelegeri anticoncurenţiale care s-au manifestat pe parcursul derulării procedurii de achiziţie publică, organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în vederea achiziţionării de servicii de mentenanţă preventivă, servicii de mentenanţă corectivă, precum şi de piese de schimb pentru sistemele de navigaţie, comunicaţii şi supraveghere din dotarea navei maritime de supraveghere (proiect OPV 6610), respectiv din dotarea a trei nave maritime de intervenţie (proiect SHALDAG MK IV)”, potrivit unui comunicat emis de Consiliul Concurenţei.

Concret, posibilele fapte anticoncurenţiale se referă la achiziţia a două echipamente esenţiale pentru desfăşurarea activităţii de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat de către Poliţia Română de Frontieră, respectiv Voyage Data Recorder (VDR), model JCY 1850, şi Radar supraveghere Terma, Model Scanter 2001 (produs de Terma), conform documentului citat.

În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie la sediul SC Navtron SRL din România, în urma căreia a ridicat mai multe documente care sunt analizate de specialişti.

Oficialii autorităţii de concurenţă precizează de asemenea că efectuarea acestei inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite