Kovesi, despre votul în cazul lui Gabriel Oprea: „Este un vot politic care blochează justiţia. O mamă rămâne să aştepte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat, miercuri dimineaţă, că votul parlamentarilor în cazul lui Gabriel Oprea, acela de a nu fi urmărit penal, este un „vot politic”, procurorii nemaiputând să stabilească răspunderea fostului ministru de Interne pentru ucidere din culpă.

„Este un vot politic care blochează justiţia. DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aştepte”, a spus Kovesi.

Întrebată dacă mai există un astfel de precedent în justiţie, Kovesi a amintit de cazul fostului ministru de Externe Titus Corlăţean când parlamentarii au votat împotriva ridicării imunităţii acestuia.

„Au mai fost astfel de precedente, vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe Corlăţean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut să voteze la alegeri, am deschis o investigaţie, din nou votul politic a blocat acea investigaţie, motiv pentru care nu o să putem să administrăm probe şi să aflăm ce s-a întâmplat”, a afirmat procurorul şef al DNA. 

Votul din Senat

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.

Pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite