Italienii de la Ecorec cedează gunoiul de la Glina grecilor de la Aktor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlată de firme suspectate de afaceri cu mafia italiană, gropa de gunoi Glina îşi schimbă patronii şi devine grecească. Italienii de la Ecorec îşi vând acţiunile grecilor de la Aktor.

Tranzacţia survine la patru luni de când judecatorii italieni au cerut autorităţilor române, într-o amplă anchetă, să pună sechestru pe bunurile din România ale unor presupuşi membri ai Mafiei italiene. 

Anchetatorii susţin că temutul mafiot Massimo Ciancimino coordona din Italia spălarile de bani derulate de Mafie în ţara noastră. Firmele vizate sunt cele care controlează „afacerea Glina”: Ecorec, Agenda 21 şi Alzalea.

Toate drumurile au dus la Glina

Firma care va cumpăra acţiunile este firma grecească Aktor, care figurează pe lista regilor asfaltului din România. 

Societatea controlată de grecul Dimitrios Koutras a dat lovitura în 2009, când, în parteneriat cu francezii de la Vinci, au obţinut contractul pentru „Autostrada zăpezii” Comarnic-Braşov, în 2009. Valoarea contractului era astronomică: 1,5 miliarde de euro pentru 55 de kilometri construiţi. Însă, pentru că era vorba de un contract stat-privat, grecii şi francezii au renunţat, în 2010, cu numai patru zile înainte de a intra în perioada de achitare a obligaţiilor contractuale. Statul român a pierdut timp şi foarte mulţi bani, fiind lăsat cu ochii în soare.

 Cu toate acestea, Aktor a mai primit contracte de la statul român, graţie consultanţilor români.

„Adevărul” va reveni cu detalii despre culisele afacerii gropii de gunoi de la Glina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite