Iohannis: Sistemul antidronă funcţionează. Există un aliniament foarte bun şi la radare

0
Publicat:

Sistemul antidronă din zona Deltei Dunării funcţionează, iar aliniamentul radarelor a coborât până aproape de sol, a declarat, joi, la Bruxelles, preşedintele României, Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

„Sistemul antidronă este <<in place>>, cum se spune, funcţionează. Noi avem dotări antidronă care sunt poziţionate deja. Unele provin din unităţi armate din România, altele provin de la aliaţi şi vom continua. În momentul de faţă, există un aliniament foarte bun şi la radare s-a coborât. Ştiţi că a fost iniţial o problemă, că radarele detectau numai ce este peste 600 de metri. Acum s-a coborât foarte mult, aproape până în zona solului. Se continuă şi se continuă cu îmbunătăţirea întregului aliniament, fiindcă trebuie să evităm astfel de incidente", a detaliat şeful statului.

„Trebuie să fim foarte aplicați și să înțelegem că Ucraina este lângă noi” 

Declarații de presă au fost făcute înaintea participării la reuniunea Consiliului European  de la Bruxelles, în cadrul căreia vor fi purtate, printre altele, discuții despre războiul din Ucraina

„Voi exprima clar nevoia de solidaritate cu Ucraina, nevoia de sprijin pentru Ucraina și, foarte mult, nevoia de atenție pentru Ucraina, fiindcă în ultima vreme, am observat cu toții, atenția este îndreptată mai mult spre Orientul Mijlociu, unde Israelul a fost atacat.  Noi trebuie să fim foarte aplicați și să înțelegem că Ucraina este lângă noi, este o țară care va deveni parte din Uniunea Europeană și trebuie să continuăm cu foarte multă hotărâre sprijinul pentru Ucraina”, a precizat președintele. 

„Lucrurile devin din ce în ce mai complicate”

Un alt subiect al discuțiilor la reuniune este, evident, situația din Orientul Mijlociu.

„Aici lucrurile au devenit foarte complicate după atacul terorist pe scară largă. A început o etapă în care, din păcate, în plan umanitar s-a putut rezolva foarte puțin. Sunt în continuare și cetățeni de-ai noștri blocați în Gaza. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate acolo și este o situație care clar necesită o discuție aprofundată în Consiliu”, a mai spus Klaus Iohannis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite