Institutul „Matei Balş“ a cumpărat, la câteva ore după tragedie, sisteme noi de detecţie a incendiului pentru alte două clădiri din incintă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax/Andreea Alexandru
FOTO Mediafax/Andreea Alexandru

Conform unor surse PressOne, Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş a cumpărat vineri, 29 ianuarie, ziua în care o parte a Pavilionului 5 al spitalului a ars, servicii de reparare a sistemelor de avertizare împotriva incendiului pentru alte două pavilioane ale spitalului, 2 şi 3.

Pavilioanele 2 şi 3 sunt în clădiri diferite şi la distanţă de pavilionul 5. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului, a precizat pentru PressOne că nu poate clarifica motivele achiziţiei, din cauză că personalul de la achiziţii a plecat acasă şi nu poate verifica documentele.

Potrivit unui anunţ postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), vineri la 11:13, Institutul a cumpărat, prin procedura de achiziţie directă, serviciul „Reparaţie sistem de detecţie şi semnalizare incendiu”.

Potrivit datelor publicate pe SEAP, reparaţia presupune intervenţia pentru sistemul de detecţie şi semnalizare de incendiu pentru pavilioanele 2 şi 3 ale spitalului, demontarea centralelor vechi de detecţie şi semnalizare, înlocuirea unor acumulatori defecţi cu unii noi şi repornirea centralelor.

Compania care a furnizat soluţia este SC Gerom International Prodimpex SRL, administrată de Lucian Ionescu, Valentin Constanda şi Silviu Alexandru Tican. Costurile totale de achiziţie, potrivit SEAP, sunt 1.085 de RON.

În aceeaşi zi, la 5 dimineaţa, pompierii interveneau pentru a stinge un incediu din Pavilionul 5 al Spitalului, soldat cu cinci victime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite