Inspecţia Judiciară verifică conduita procurorului-şef Alina Bica după ce aceasta a fost fotografiată la Paris cu Elena Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bica şi Elena Udrea au fost fotografiate, la Paris, în februarie 2014 FOTO joscenzura.wordpress.ro
Alina Bica şi Elena Udrea au fost fotografiate, la Paris, în februarie 2014 FOTO joscenzura.wordpress.ro

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) verifică conduita Alinei Bica, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ca urmare a fotografiilor apărute în presă în care aceasta este alături de Elena Udrea la Paris.

„În prezent, Inspecţia Judiciară efectuează verificări cu privire la conduita doamnei procuror şef Alina Mihaela Bica, raportat la normele deontologice impuse magistraţilor de Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor. Lucrarea este înregistrata la Direcţia de inspecţie pentru procurori sub nr. 4758/IJ/1265/DIP/2014”, potrivit unui răspuns al Inspecţiei Judiciare la solicitarea hotnews.ro.

Inspecţia Judiciară precizează că nu poate oferi informaţii privind controlul, deoarece „verificările ce se efectuează în cadrul procedurilor privind răspunderea deontologica şi disciplinară” nu se încadrează în categoria informaţiilor de interes public. 

Potrivit Regulamentului privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţiei, verificările trebuie să fie finalizate în maximum 90 de zile.

Elena Udrea şi Alina Bica, fotografiate la Paris

Procurorul Alina Bica, politicanul Elena Udrea şi prietena sa Ana Maria Topoliceanu au fost fotografiate împreună la cumpărături în capitala Franţei. Deşi făcute în luna februarie, imaginile au fost date publicităţii săptămâna trecută, cu două zile înaintea primului tur de scrutin.

Elena Udrea a acuzat că în spatele atacului împotriva sa se află Victor Ponta, şi susţine că miza o reprezintă demobilizarea electoratului său.

„În spatele lui Victor Ponta stau reprezentanţi ai serviciilor secrete. Miza o reprezintă voturile pe care le va avea Elena Udrea în turul întâi. Se urmăreşte demobilizarea electoratului Elenei Udrea şi ducerea acestui electorat către candidatul ACL. La nici 20 de ore, reprezentanţii serviciilor mi-au răspuns. Am văzut pe un blog nişte fotografii care mă arată într-o ipostază privată. Sunt cu două femei, cu care am o relaţie de prietenie. Nu văd nimic vinovat să stau la masă cu ele. Alina Bica mergea la Haga şi s-a oprit o zi la Paris”, a spus Elena Udrea într-o conferinţă de presă la sediul PMP.

Ea a susţinut că fotografiile menite să o compromită nu sunt făcute de ziarişti, ci de serviciile secrete, la ordinul lui Victor Ponta.

La rândul lui, procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, a anunţat, printr-un comunicat de presă, că „înţelege să nu comenteze în spaţiul public aspecte care ţin de viaţa privată, desfăşurate în cadrul efectuării unui concediu de odihnă”.

De asemenea, aceasta a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) „să declanşeze, de îndată, prin Inspecţia Judiciară a CSM, verificări privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune, precum şi comentariile efectuate în spaţiul public cu acest prilej, de natură a aduce atingere reputaţiei profesionale”, se mai arată în comunicat.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

 

Jurnalistul Adelin Petrişor, victima scandalului „Udrea-Bica“. TVR: Comisia de Etică nu a primit nicio sesizare cu privire la această situaţie

Ziaristul Adelin Petrişor ar putea fi anchetat de Comisia de Etică a TVR, după ce a publicat pe blogul personal un interviu cu procurorul Alina Bica despre vizita acesteia la Paris cu Elena Udrea, scrie exclusivenews.ro.

Şefa DIICOT, Alina Bica, şi Elena Udrea, fotografiate împreună la Paris. Udrea: Fotografiile sunt făcute de servicii la ordinul lui Ponta 

Şefa Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Alina Bica, şi Elena Udrea apar în mai multe fotografii ce par a fi fost făcute la Paris în luna februarie a acestui an. Imaginile au fost publicate, pe un blog, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Elena Udrea acuză că în spatele atacului stă Victor Ponta. La rândul ei, Bica susţine că a sesizat CSM.

Inspecţia Judiciară analizează pozele în care şefa DIICOT apare alături de Elena Udrea la cumpărături în Paris. Ce spune Bica într-un interviu TVR nedifuzat 

Inspecţia Judiciară din CSM s-a sesizat în cazul fotografiilor publicate joi în presă, în care procurorul-şef DIICOT, Alina Bica, apare la cumpărături, în Paris, alături de preşedintele PMP, Elena Udrea, şi de Ana Maria Topoliceanu, o apropiată a acesteia, în weekendul de Ziua Îndrăgostiţilor. Adelin Petrişor  a postat pe blogul său un interviu luat de o colegă din TVR Alinei Bica şi nedifuzat. Ponta spune că nu va schimba şefii Parchetelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite